Manisa’da, yıllar önce çobanlık yaparken arkadaş olan iki kişi, 65 yılın ardından ilk kez buluştu. Hasret dolu buluşmada duygusal anlar yaşandı.

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Hacıhıdır köyünde 17-18 yaşlarındayken çobanlık yaptıkları sırada tanışan ve arkadaş olan Osman Yıldırım ve Osman Dönmez, 65 yıl aradan sonra birbirlerini bulmanın sevincini yaşadı. Çocukları vasıtasıyla birbirlerine kavuşan iki ihtiyar delikanlı, yılların hasretini Ulupark’taki bir çay bahçesinde birbirlerine sarılarak giderdi. İki eski arkadaşı buluşturan Osman Dönmez’in damadı gazeteci Nazmi Aydın ve Osman Yıldırım’ın kızı Manisa Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şehriban Yıldırım da babalarının mutluluklarına ortak oldu.

Şimdi 83 yaşında, 3 çocuk 5 torun sahibi olan Osman Yıldırım gençlik yıllarında çobanlık yaparken tanıştığı ve iki sene boyunca çok iyi arkadaş olduğu Osman Dönmez’e kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, arkadaşı için dörtlükler sıraladı.

82 yaşındaki 3 çocuk 6 torun sahibi Osman Dönmez de, bir vesile ile gençlik arkadaşı Osman Yıldırım’ın kızının Manisa Valiliğinde çalıştığını öğrendiğini anlatarak, durumu damadı gazeteci Nazmi Aydın’a aktarmasının ardından arkadaşına kavuştuğunu söyledi.

65 yıllık buluşmanın kahramanlarından biri olan Osman Dönmez’in damadı gazeteci Nazmi Aydın ise, buluşmanın gerçekleşmesini şöyle anlattı:

“Dün eşim telefon açtı. Dedi ki ‘Valilikte Şehriban Yıldırım diye biri var mı? Vali Beyin danışmanıymış’ dedi. Ben ’evet var’ dedim. O da, ‘Onun babasıyla benim babam yıllar önce 17-18 yaşındayken Salihli’nin Hacıhıdır köyünde çobanlık yapmış, arkadaşlarmış ondan sonra ayrılmışlar. Babam bir vesile ile bunu öğrenmiş, soruyor’ dedi. Akşam çalıştığım gazeteden eve geldim. Evde babama anlattım hayırdır nedir bu dedim. Babam da cebinden bir kağıt çıkardı. Kağıtta Şermin Yıldırım diye gördüm. Dedim ki bu Şermin değil, Şehriban Yıldırım. Şehriban hanımı aradım. Senin babanın adı Osman mı? ‘Evet, Osman hayırdır’ dedi. Benim kayınbabamın adı da Osman bunlar yıllar önce arkadaşlarmış. Bunları buluşturalım dedim. Sabah Şehriban Hanım telefon açtı. Ulupark’ta buluşturalım dedi. Şimdi de 65 yıl önceki o arkadaşlık yeniden canlanıyor. Neşeliler, mutlular. Hatta ilk buluşmada mutluluk gözyaşı döktüklerini fark ettim. Güzel bir duyguydu.”

Şehriban Yıldırım’la 12 sene önce tanıştığını anlatan Nazmi Aydın, “İşin garip tarafı şu. Biz, Şehriban Hanımla 2002 yılında tanışmıştık. Aradan geçen 12 yıl sonra bir gerçeği daha öğrendik. Şehriban Hanım’ın ninesi bizim köydenmiş. Yani Osman Yıldırım’ın annesi ve annesi de benim akrabam. Şehriban Hanımla da akraba çıktık” şeklinde konuştu.

Nazmi Aydın’ın kendisini aramasının ardından babasıyla konuştuğunu anlatan Manisa Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şehriban Yıldırım ise, “Babama Hacıhıdır köyünde Osman Dönmez adında çobanlık yaptığın bir arkadaşın var mıydı? dedim. Vardı dedi. Telefonu verdik onlara biraz konuşmaya çalıştılar. Babam çok heyecanlandı. Haliyle biz de heyecanlarına ortak olduk. Onları bir araya getirince çok mutlu olduk. Bundan sonra herhalde ömürleri yettiğince birbirlerini görmeye devam ederler” dedi.