AKSARAY (AA) - Aksaray Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Abdulkadir Üçyıldız Huzurevinde düzenlenen etkinlikle kutladı.

Huzurevinde kalan yaşlıların ellerini öperek çiçek verip, Dünya Kadınlar Gününü kutlayan platform üyeleri, şehit ve gazi eşleri, ailelerinin geçimlerini sağlayan, eşleri olmadan çocuklarını okutmak için büyük fedakarlıklar gösteren anneler ile Aksaray’da misafir edilen Suriyeli kadınları konuk etti.

Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Yusuf Şahin’in eşi Elif Şahin, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın eşi Zehra Aslan, sivil toplum kuruluşlarının kadın başkan ve üyeleri ile Aksaray protokol eşlerinin katıldığı programda; fedakar anneler duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Adile Ataklı, yaptığı konuşmasında bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Ataklı, kadının gücüne inandıklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kadınlar isterse neler başarabileceğini biliyoruz. Karşılaştığımız sorun ve sıkıntılar konusunda sabır, tevekkül ve gayretli çalışma ile biz bütün zorlukların üstesinden gelebiliriz. Yaşadığımız her ne olursa olsun mutlaka üstesinden gelebiliriz. Allah bize yeni kapılar açar, biz buna inanıyoruz. Hepimiz bunları zaman zaman yaşıyoruz."