Vali Murat Koca;

Vali Murat Koca, her yıl mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Anneler günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Vali Koca, tüm annelerin anneler gününü kutladığı mesajında; “ İnsan hayatında en değerli varlık olan, her türlü fedakârlıklara ve zorluklara göğüs gererek çocuğu için kendisini feda eden annelerimiz için ne kadar hizmet etsek azdır.

Annelerimiz yüreğinde her zaman sonsuz sevgi, sabır ve fedakârlık taşıyan, yaşantımızdaki en güvenli sığınak ve sıcacık sevgiyle hep yanımızda olan en değerli varlıklarımızdır.
Onları mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, Milletimize yararlı hizmetlerinden dolayı gurur duyacakları evlatlar olmak, annelerimize en büyük armağandır.
Sevgi ve şefkatle, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen annelerimiz, aile ve toplum hayatının temel direğini oluşturmaktadır. Bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerimizin payı vardır.

Onların değerini kaybetmeden zamanında bilmek, başımıza taç etmek ve gönüllerini hoş tutmak bizler için bir görevdir. Gözlerimizi dünyaya açtığımız andan itibaren bizlere doğruluk ve güzelliklerden yana yol gösteren annelerimizi sadece bu özel günde değil, hayatımızın her anında hatırlamalı, onlara hak ettikleri değeri göstermeliyiz.

Yüce dinimizin “Cennet Anaların Ayakları Altındadır” ifadeleri ile kutsallıkları belirtilen en kıymetli varlıklar olan anneler, her zaman her şeyin en iyisine ve en güzeline layıktır.
Bu duygularla başta ülkemizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri olmak üzere, bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyor, fedakâr emekleri ile bizleri bugünlere ulaştıran annelerimize sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.” dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk;

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk; “Annelerin evlatları için istediği huzurlu, mutlu, müreffeh bir geleceği tüm anaların bütün evlatları için ve birini yekdiğerine tercih etmeden, vatanın her karışında inşa etmek, makamı mevkii, işi uğraşı her ne olursa olsun hepimizin ortak yükümlülüğüdür. Bizim asla taviz vermeden ve kararlılıkla inşa etmeye çalıştığımız bu iklimin tesisi ve muhafazasında kendimize edindiğimiz yegâne rehber, yine annelerimizdir, anaların yüreği ve annelerin evlatları için taşıdığı ve yücelttiği hislerdir” dedi.

Anneler Günü Dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “Herkesin kişilik özellikleri birbirinden farklıdır. Ancak anneler söz konusu olunca “anne” kelimesi, her evlat için aynı anlamı ifade eder” dedi.

Konuk mesajında şunları söyledi; “Koruyucu bir yürek, fedakârlık, karşılıksız sevgi, sınırsız hoşgörü, sonsuz güven ve engin şefkat. Annelerin evlatları için yaşadıkları hisler ve onlara besledikleri sevgi zamanın değiştiremediği tek duygudur. Evladı hayat yolculuğuna ilk adımı attığı gün üzerine ne kadar titriyorsa yaşı kaç olursa olsun o gün de aynı ihtimamı evladından esirgemeyen annelerimiz, hiç kapanmayan gönül kapılarıyla da hayatın fırtınaları karşısında sığınılabilecek en güvenli manevi limanlarımızdır.
Farklı medeniyet ve farklı kültürlerde de anneliğin yüklendiği mana aynıdır; şefkat, hoşgörü, sevgi. Ancak bizim medeniyet havzamızda anneler daha ayrıcalıklı, annelik makamı makamların en yücesidir. Bizim medeniyetimizde “cennet annelerin ayağının altındadır.” Annelerimize ulvi bir kutsiyet atfeden ve ana hakkını, karşılığı ödenemez en yüce hak sayıp, annelerine karşı evlatlarının görevini, sevgi ve saygıyla mukabele olarak tarif eden başka bir medeniyet yoktur ve bu sadece bir gün ile de sınırlı değildir.
Annelerimize karşı vecibelerimizin, adlarına adanmış bir güne sığdırılamayacağını biz biliyoruz. Bu hem inancımızın gereğidir hem de onların belirli günlerle sınırlanmayan, evlatları için her gün yaşadıkları heyecanın, endişenin, sevginin karşılığıdır. Bugün annelerimize verilecek büyük küçük hiçbir maddi hediyenin onların evlatlarına vakfettikleri hayatın karşılığı olamayacağını da biliyoruz. Birer evlat olarak kendi annelerimize karşı mesuliyetlerimiz şahsidir, ancak hepimizin bütün anneler için de büyük küçük yapabileceği çok şey vardır. Hiçbir annenin evladının geçimi için endişe taşımamasını sağlayacak ortamı hazırlamaktan ve hiçbir annenin evladını kaybetmeyeceği hoş görü, güven ve huzur iklimini bizim coğrafyamızda inşa etmekten hepimiz sorumluyuz. Annelerin evlatları için istediği huzurlu, mutlu, müreffeh bir geleceği tüm anaların bütün evlatları için ve birini yekdiğerine tercih etmeden, vatanın her karışında inşa etmek, makamı mevkii, işi uğraşı her ne olursa olsun hepimizin ortak yükümlülüğüdür. Bizim asla taviz vermeden ve kararlılıkla inşa etmeye çalıştığımız bu iklimin tesisi ve muhafazasında kendimize edindiğimiz yegâne rehber, yine annelerimizdir, anaların yüreği ve annelerin evlatları için taşıdığı ve yücelttiği hislerdir.

Hiçbir annenin evladının geçimi için endişe taşımayacağı müreffeh bir geleceği, hiçbir annenin evladının güvenliğinden endişe etmeyeceği hoşgörü, güven ve huzur iklimini kuzeyinden güneyine, batısından doğusuna ülkemizin dört bir köşesinde inşa etmek için çıktığımız yolda en büyük dayanağımız annelerin duaları, ilham kaynağımız ise yine annelerin koruyucu yüreği, art niyetsiz ümidi, sonsuz ve içten sevgisi, karşılıksız fedakârlığı, üzülse de üzmeme erdemi, hep güzeli söyleyen tatlı dili ve engin şefkatidir. Bunun başarılabileceğini hem biliyor hem de inanıyoruz. Her türlü çekişmenin ve kavganın sona ermesinin, her evladın geleceğinin teminat altına alınmasının, ancak anne sevgisi, hoşgörüsü, fedakârlığı ve gayretinden ilhamını almış bir dünya ile mümkün olduğunun idrakiyle çalışıyor, onların hissiyat ve hassasiyetini hayatın her alanında egemen kılmaya gayret ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm annelerimiz ve anne adaylarımız ile birlikte, başta şehit anaları olmak üzere evlat hasreti ile yürekleri dağlanmış, hayatın bir yanını eksik hisseden hüzünlü annelerimizin ve annelerini ebediyete uğurlamış ve onların şefkat ve sevgi hatıralarıyla bugünü buruk bir şekilde geçiren kardeşlerimin anneler gününü en içten dileklerimle kutlarım.”
 
AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker;

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.  

ŞEKER, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Anne, Allah (C.C)'ın insanlara bahşettiği en değerli ve güzel varlıklardan biridir.

Hayata gözümüzü açtığımız ilk andan itibaren;  sevgileri, eşsiz şefkatleri, karşılıksız fedakârlıklarıyla yaşamımızı şekillendiren, dünyamızı güzelleştiren ve zenginleştiren ve hayat boyu bize yol gösteren annelerimiz sevgilerin en güzeline layıktır.

Anne, ailenin ve toplumun temelini oluşturur. Saygıdeğer annelerimiz evlatlarını dünyaya getirmekle kalmaz aynı zamanda tüm hayatını evladına adayarak onları güzel ahlak ile terbiye eder, eğitir ve hayata hazırlar, hayata dair her şeyi ilk o öğretir.

Geleceğe umutla bakan, çalışkan, başarılı, dürüst, idealist bir neslin yetişmesinde en büyük katkı annelerimize aittir. Anne sevgisi, insan yaşamının her evresinde var olan ve ihtiyaç duyulan en anlamlı duygulardan birisidir. Onun yerini hiçbir şeyin doldurması mümkün değildir. Bu nedenle Kur’an-ı Kerim’de, Allah’a itaat ve ibadetten sonra anne-babaya saygı gösterilmesi, iyilik ve ikramda bulunulması emredilmiştir.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)’in “Cennet annelerin ayakları altındadır” sözü ile annelerin değeri ve kıymeti en güzel şekilde ifade edilmiştir. Bu duygu ve düşünceler ile baş tacı annelerimizin Anneler Günü’nü tebrik eder, selam ve saygılarımı sunarım.” dedi

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan;

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Çalışkan, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Annelerimiz, aile hayatının birleştirici unsuru, aşkın, hoşgörünün, fedakârlığın, şefkat ve merhametin dünyadaki yansımasıdır. Bizim inanç anlayışımıza göre, annelik dünyanın en yüce, en kutsal vazifelerinden biri; anneler ise iyiliği en çok hak eden varlıklardır. Sevgili Peygamberimiz, 'Cennet, annelerin ayakların altındadır' diyerek, anneliğin ne kadar kutsal ne kadar mübarek olduğunu ifade etmiştir. Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkını ne yaparsak yapalım asla ödeyemeyiz. Böyle değerli olan annelerimizi anmayı sadece bir günle sınırlı tutmak elbette mümkün değildir.

Yüreğinde anne sevgisi taşıyan biri olarak, sevgili annelerimizin anneler gününü kutluyor, hayata gözlerini yummuş tüm annelerimizi de rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Bu anlamlı günde; annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, onların ilgisine layık olmak hepimiz için asli bir görev olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm annelerimizin ‘Anneler Günü’nü kutluyor, hürmetle ellerinden öpüyorum. Başımızın tacı olan annelerimize mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum."

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü;

Bizler, cennet anaların ayakları altındadır, şeklinde düşünen bir medeniyetin temsilcileriyiz. Annelik kutsaldır, sevginin, şefkatin, merhametin, gücün, savunmanın, gönlün, muhabbetin sembolüdür. İnsan hangi yaşta veya hangi makamda olursa olsun, mutlaka annesine ihtiyacı vardır. AK Parti olarak bütün imkânlarımızla annenin, ailenin ve toplumun güçlenmesine çalışıyoruz. Kız çocuklarımızın eğitiminden engelli çocukların okumasına, eşini kaybeden kadınların maaş almasından şehit annelerine kadar anneyi, aileyi ve toplumu koruyan sosyal politikalarımızı geliştirerek sürdüreceğiz.

Her zaman kalbimizin başköşesinde yer alan, güçlü duruşlarıyla fertlerin ve toplumların ayakta kalmasına büyük oranda destek olan annelerimizin, şehit analarının, tüm kadınlarımızın anneler gününü kutluyor; yüreğinde anne özlemi taşıyan biri olarak, sevgili annemin şahsında, hayata gözlerini yummuş tüm anneleri rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Bu anlamlı günün birliğe, beraberliğe, nice güzelliklere vesile olmasını ve her günümüze yayılmasını diliyorum.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca;

Bizim inanç anlayışımıza göre, annelik dünyanın en yüce, en kutsal vazifelerinden biri; anneler ise iyiliği en çok hak eden varlıklardır. Sevgili Peygamberimiz, 'Cennet, annelerin ayakların altındadır' diyerek, anneliğin ne kadar kutsal ne kadar mübarek olduğunu ifade etmiştir.

Yüce kitabımızın 'onlara öf bile demeyin' emri gereği anne ve babalarımıza hürmette kusur etmeyiz. Bu anlamda anne ve babalarına hürmetsizlik edenleri de asla hoş görmeyiz.
AK Partimiz, kadının ve annenin değerinin daha iyi anlaşılmasını sağlamış ve annelerimizi toplumda kendilerini yetiştirmeye yönelik faaliyetlerde cesaretlendirmiştir.

Anneler Günü vesilesiyle, bizleri koruyup kollayan, mutluluğumuzu kendi mutluluğu, üzüntümüzü kendi üzüntüsü bilen, baş tacımız annelerimize saygı ve sevgilerimi iletiyor, tüm Annelerimizin Anneler Gününü Kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy;

Bizleri sıcacık sevgisiyle her daim kucaklayan, şefkati ile umudumuzu canlı tutan, hayata dair kulağımıza ilk cümleleri fısıldayan ve yaşamımız boyunca engin merhameti ve hoşgörüsüyle yanımızda olan, duasını üzerimizden eksik etmeyen annelerimiz…Onlar pembe yüzlü, cennet kokulu, kendilerinden çok düşündükleri çocuklarının koruyucuları. Milli ve manevi değerleri öğrendiğimiz, sıcaklığın, samimiyetin ne olduğunu ilk elden bizlere anlatan ilk mekteptir ana kucağı. Barış ve kardeşlik hukuku ile yaşama geleneğini bize öğreten bu vatanın anneleri, bu geleneğin sürdürülmesi konusunda bizim mürşidimiz olacaktır. Onun içindir ki, ezelden verilmiş emanetleri dünyaya taşıyan annelerimiz “Cennet anaların ayakları altında serilidir" hadis-i kudsisiyle müjdelenmiştir.

Ben de bir anne olarak, aynı zamanda bir annenin de evladı olarak, anne kokusunu içinde hisseden bir evlat olarak tüm annelerimin anneler gününü kutluyor, hürmetle ellerinden öpüyorum.

İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza ALTUNSOY;

“Anneler Günü “ dolayısıyla yayınladığı mesaj da “ Hayatta sahip olduğumuz en değerli varlığımız olan ve duasıyla yol aldığımız, fedakârlığın, sevginin, sabrın ve şefkatin kaynağı olan tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum ” dedi.

Karaman SMMMO Başkanı Rıfat Karaulu;

Karaman  SMMM Odası Başkanı Rıfat Karaulu , tüm annelerin yüreklerinde taşıdıkları merhamet, iyilik, güzellik, sabır, adalet ve eşitlik gibi erdemlerle hayatlarımıza ışık tuttuğunu belirtti.

Dünyaya getirdiği evlatlarını özveriyle büyüten, iyiye, doğruya, güzele yönlendirerek hayata hazırlayan annelerimizin, hoşgörü, sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağı olduğunu belirten Başkan Karaulu;” Canlarından can katarak varlığımızın kaynağı olan, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz, ilk öğretmenimiz, hayat boyu yol göstericimizdir. Aramızdaki en güçlü bağ olan annelerimiz, sevgisini ve sıcaklığını her zaman aradığımız, yeri doldurulamaz varlıklarımızdır. Bizleri dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren, sevgiyi, saygıyı, güzel ahlakı, mutluluğu, hayata tutunmayı ve başarmayı öğreten annelerimizin kıymetini bilmeliyiz. Bu nedenle anneler, yılın sadece bir gününde değil, her gününde hatırlanmalıdır. Bu vesileyle tüm annelerimizin Anneler Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum ”dedi.