ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da çeşitli ürünler satan mağazanın sahibi, bir süredir deposunda bulunan yaklaşık 800 çift ayakkabıyı ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Çankırı'da Eşikliaralık Sokak'ta hizmet veren mağazanın sahibi Cevat Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerlerinde çeşitli ürünlerin satıldığını ifade etti. 

Depolarında geçmişten kalma ürünler olduğunu da dile getiren Kaya, şöyle konuştu:

"Elimizde geçmiş yıllara dönük giyim, ayakkabı gibi çeşitli ürünler vardı. Bunlar eskiden kalmaydı. İşimize yaramıyordu ama yeniydi. Modası geçmiş bu ürünler depoda beklerken depodan çıkardık, ihtiyaç sahiplerinin işini görsün istedik. Modası geçmiş bu ürünleri satsaydık belki elimize azcık para geçecekti ama biz böyle olmasını istemedik. Bu ayakkabıları vatandaşa parasız vermeyi daha uygun gördük. Bu ayakkabılar depoda tozlanıp eskiyeceğine ihtiyaç sahipleri giysin, sebeplensin istedik."

Çok sayıda ayakkabıyı dağıttıklarını dile getiren Kaya, "Depomuzda 800 çift ayakkabı vardı. Bunları ücretsiz olarak dağıttık. Elimizdeki ürünü büyük oranda dağıttık. Çok az bir ayakkabı kaldı" dedi.

Arkadaşının mağazasının deposunda elbise bulunduğunu dile getiren Kaya, "Arkadaşımın mağazasının deposunda da çeşitli kıyafetler bulunuyor. İlerleyen günlerde onları da çıkartıp dağıtmayı düşünüyoruz. Umarız amacına ulaşır" diye konuştu.

Ücretsiz ayakkabı dağıtımı sırasında mağazanın önündeki kalabalık dikkati çekti.