Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde yaşayan emekli ebe Güler Eker adlı vatandaş, köprü açılışı için 1929 yılında Akhisar ilçesine gelen Mustafa Kemal Atatürk ile babası Hayrettin Çetin’in aynı karede yer aldığı fotoğrafı Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı’ya hediye etti.

Saruhanlı Sağlık Grup Başkanlığı’ndaki ebelik görevinden 2003 yılında emekli olan Güler Eker, Manisa Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı’yı makamında ziyaret etti. Başkan Yaralı ile bir süre sohbet eden Eker, babası ile Mustafa Kemal Atatürk’ün aynı karede yer aldığı fotoğrafı Başkan Yaralı’ya hediye etti. Fotoğrafın hikayesiyle ilgili Başkan Yaralı’ya bilgi veren Eker, şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Akhisar’ın Medar Mahallesinde 1929 yılında Medar Çayı üzerine yapılan köprünün açılışı için köyümüze gelmiş. Medar’da yaşayan ve burada esnaflık yapan rahmetli babam da Atatürk’ü görmek için açılışa gitmiş. Açılış esnasında Atatürk, bir aracın yanında oturup köylülerle sohbet ederken bu fotoğraf çekilmiş. Ayaktaki sivil kişi olan babam Hayrettin Çetin de fotoğraf karesinde yer almış. Babam bu fotoğrafı yıllarca sakladı. O vefat edince ben sakladım. Benim için çok büyük önemi var.”

Başkan Yaralı ise böylesi bir hediyenin çok büyük manevi değere sahip olduğunu belirterek, 85 yıldır özenle korunan bu fotoğrafı kendisinin de aynı duyarlılıkla koruyup saklayacağını ifade etti.