KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Selçuklu Devleti zamanından itibaren bilinen Karakurt kaplıcalarıyla ilgili hazırlanan imar planının onaylandığını bildirdi.

Şentürk, yaptığı yazılı açıklamada, turizm bölgesi ilan edilen merkeze bağlı Karalar Köyü sınırlarındaki Karakurt termal kaynağının en iyi şekilde değerlendirilmesi amacıyla yapılan imar planı değişikliğinin Kültür ve Turizm Bakanlığınca onaylandığını aktardı.

İl Özel İdaresinin hazırladığı imar planı çerçevesinde bölgeye modern ve hizmet kalitesi yüksek tesislerin yapılmasının önünün açıldığını belirten Şentürk, şunları kaydetti:

"Turizm bölgesi ilan edilen Karakurt bölgesindeki termal kaynağın en iyi şekilde değerlendirilmesi amacıyla imar planında değişiklik yapılması gerekiyordu. İl Özel İdaremizce yapılan imar planı değişikliği Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderildi ve onaylandı. Şimdi Karakurt bölgesinde bir yatırım alanı oluşturuldu. Burada, mevzuat çerçevesinde yap-işlet-devret ya da kiralama yoluyla modern bir tesis yapılmasını hedefliyoruz. Böylece ilimiz ekonomisi ve sağlık turizmi açısından önemli bir yere sahip termal kaplıcayı yeniden ilimize kazandıracağız."

Yapılacak tesislerin Kırşehir'de sağlık turizminin gelişmesine ve bölgede ekonominin hareketlenmesine katkı yapacağını vurgulayan Vali Şentürk, "İmar çalışmalarının tamamlanmasıyla bölgeye daha modern ve hizmet kalitesi daha yüksek tesisler yapılmasının önü açılmıştır. Yapılacak yeni tesisler Kırşehir'de sağlık turizminin gelişmesine ve bölge ekonomisine hareketlilik getirecektir" ifadelerini kullandı.

Şentürk, değişikliğin yatırımcıların ilgisini çekeceğine, yeni tesislerle Kırşehir'in sağlık turizmi alanında daha çok bilinen bir şehir olacağına inandığını belirtti.

- Karakurt kaplıcaları             

Kırşehir merkeze bağlı Karalar köyü sınırlarındaki eski kaplıca, Selçuklu Devleti döneminde 1135 yılında yapıldı. Daha sonraki dönemlerde eski kaplıca yapılarının yanında birbirine yakın iki blok olarak çağdaş kaplıca kompleksi ilave edildi. Kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki kaplıcanın kalsiyum bikarbonatlı suyunun sıcaklığı 48 derece olarak ölçüldü.