KAYSERİ (AA) - AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Kayseri'de Selçuklu Uygarlığı Müzesi ile Yaman Dede Konağı'nı ziyaret etti.

Bozkır, beraberinde Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve diğer ilgililerle şehir merkezinde yer alan Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni gezerek yetkililerden bilgiler aldı.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bozkır, çok önemli bir tarihi mekanı gezmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Bu tür yerlerin tarihe ışık tuttuğuna dikkati çeken Bozkır, gençlerin ülkenin tarihi ve kültürünü görmelerinin, unutmamalarının ve bir fikir sahibi olmalarının önemli olduğunu ifade etti.

Müzenin etkileyici bir mekan olduğunu dile getiren Bozkır, şunları kaydetti:

"Hem Kayserimizin kültür ve tarihi birikimini çok güzel yansıtıyor hem de duygu sahibi olduğunuz, kıvanç duyduğunuz, göğsünüzün kabardığı yıllar önce bir şifa merkezi olarak hizmet vermiş, Avrupa ülkelerinde akıl hastaları adeta imha edilirken burada özel bir yerde onlara şifa vermek için bölümleri olan bir şifa yurdu. Ne kadar tarihimizle, kültürümüzle, insanlığımızla haklı olduğumuzun en önemli göstergelerinden birisi de bu mekan. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum."

Bozkır, daha sonra Talas ilçesine geçerek Yaman Dede Konağı'nı gezdi. Ziyaret sırasında Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu tarafından Bozkır'a konak hakkında bilgiler verildi.

Bakan Bozkır, tarihi Ali Saip Paşa Sokağı'nda da incelemelerde bulundu.