Avrupa Birliği Bakanlığı ve Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanlığı arasında Avrupa Birliği konularında işbirliğine ilişkin ’Mutabakat Zabtı’ imzalanacak.

AB Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, AB Bakanlığı ile Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanlığı arasında Avrupa Birliği konularında işbirliğine ilişkin ’Mutabakat Zabtı’nın 19 Aralık 2014 Cuma günü Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Hırvatistan Başbakan Birinci Yardımcısı, Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Vesna Pusic arasında Ankara’da imzalanacağı kaydedildi.

Pusic’in ziyareti çerçevesinde imzalanacak olan Mutabakat Zabtı ile Türkiye’nin AB üyelik sürecinde mevzuat uyumu ve idari ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi amacıyla Hırvatistan ile işbirliği ve tecrübe paylaşımı, düzenli istişareler yapılması, uzman değişimi ve ortak eğitim programları düzenlenmesinin öngörüldüğü vurgulandı.

Sözkonusu Mutabakat Zabtı ile AB üyelik sürecimizde Hırvatistan ile varolan işbirliğinin daha ileri bir aşamaya taşınmış olacağı kaydedildi.