1982 Anayasası’nın mimarlarından olan Abbas Gökçe, son yolculuğuna uğurlandı.

Kanser tedavisi gördüğü hastanede 87 yaşında hayatını kaybeden Abbas Gökçe için Şakirin Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Gökçe’nin oğulları Kürşat ve Murat Gökçe’nin taziyeleri kabul ettiği törene Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, eski Milli Eğitim Bakanlarından Nevzat Ayaz, Gökçe’nin üniversiteden arkadaşları ve yakınları katıldı. 1982 Anayasası’nın mimarlarından olan Gökçe’nin tabutu Türk Bayrağı’na sarıldı.

Büyük oğlu Murat Gökçe, babası Abbas Gökçe’nin, bu ülkenin yetiştirdiği değerlerden biri olduğunu ifade ederek, “Allah’a çok şükür ki şu an alnımız ak, başımız dik bir şekilde uğurluyoruz. Allah Rahmet eylesin” dedi.

Gökçe’nin Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden arkadaşı olan Nevzat Ayaz ise “Rahmetliyle beraber 4 sene okuduk. Ondan sonra o adli teşkilatta çalıştı, ben emniyette çalıştım, sonra bakanlık yaptım. 1954 yılı Hukuk Fakültesi mezunları olarak devamlı olarak İstanbul’da toplantılar yapıyoruz. Bu toplantılarda rahmetli de hazır bulunurdu ve çok kısa sürelerle de kitap çıkarırdı. Fevkalade güzel kitapları vardı. Allah rahmet eylesin. Son derece değerli, kıymetli bir arkadaşımızdı. Memlekete büyük hizmetleri vardı ve dostlukları çok güçlüydü” diye konuştu.

Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu da, Gökçe’nin hem Türk, hem de Azerbaycan halkına büyük hizmetleri olduğunu belirterek, “Hep halklarımızın birliği için çalışmıştır” dedi.

Gökçe’nin cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Seyitahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.