BAĞDAT (AA) - Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Irak'ın 2,7 milyar dolarlık borcunun ertelenmesine ilişkin talebini kabul ettiği bildirildi.

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Irak'ın askeri operasyonlarda kullanılmak üzere satın aldığı teçhizata ait 2,7 milyar dolarlık borcunun önümüzdeki aylarda ödenmek üzere ertelendiği ifade edildi.

Irak parlamentosu savunma ve güvenlik komitesi üyesi Muvaffık er-Rabii ise söz konusu borcun süresinin uzatılmasının herhangi ek bir maliyeti olmayacağını söyleyerek, "ABD'nin Irak'ın borcun ödeme süresinin uzatılmasına ilişkin talebinin kabulü, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizi aşması ve DAEŞ'le mücadelesine devam edebilmesi açısından önemli bir adım" dedi.

Rabii, anlaşmalar çerçevesinde Irak'a silah desteği sağlayan ülkelerden, borçların ödenmesi konusunda benzer adımlar atmasını istedi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın terör örgütü DAEŞ karşıtı Uluslararası Koalisyon Özel Temsilcisi Brett McGurk, birkaç gün önce gerçekleştirdiği Irak ziyaretinde üst düzey hükümet ve güvenlik yetkilileriyle bir araya gelmişti. Görüşmelerde, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz ile DAEŞ'le mücadele konularının ele alındığı ifade edilmişti.