Gaziantep’te sivil topplum örgütü üyeleri, şehir turu attıktan sonra geldikleri ABD temsilciliği önünde dualar ederek ABD’nin Kudüs kararına tepki gösterdi

Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu öncülüğünde AK Parti Gençlik Kolları, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Memur-Sen ve diğer bazı sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan grup, Demokrasi Meydanı’nda bir araya geldi. Türk ve Filistin bayraklarını asılan araçlarla şehir turu atan yüzlerce kişilik grubun protestosu Ali Fuat Cebesoy Bulvarı’nda sbona erdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararını ve İsrail’i protesto eden grup Filistin halkına destek sloganları attı.

Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök, yaptığı açıklamada ABD’nin alçak yüzünü bir kez daha gördüklerini belirterek, İslam coğrafyasına zarar verme hedefindeki zihniyetlerin aldığı karara çok şaşırmadığını da söyledi. Gök, "Başta ABD olmak üzere bu şer odakları tüm İslam coğrafyasını adeta istila etti. Ecdadımız dünya sahnesinden çekildiğinden beri dünya kan ve gözyaşıyla baş başa kalmış durumda. Batı medeniyeti kendilerini dünyanın sahibi sanıyor. İstedikleri yere gidip istedikleri gibi davranacaklarını zannediyorlar" dedi.

Grubun protestosu Ali Fuat cebesoy Bulvarı’nda bulunan ABD temsilciliği önünde yapılan dualarla sona erdi. Yapılan dualara, katılımcılar hep bir ağızdan amin dedi.