WASHINGTON (AA) - ABD'de federal bir mahkeme, Volkswagen (VW) ve ABD Çevre Koruma Ajansına (EPA) emisyon manipülasyonun etkilenen araçların tamiri konusunda anlaşmaları için 24 Mart 2016'ya kadar süre verdi.

San Francisco Federal Mahkemesi Yargıcı Charles Breyer, yanıltıcı yazılımla emisyon testlerini çarpıtan VW ile skandalı ortaya çıkaran EPA'ya çözüm konusunda anlaşma sağlamaları için bir ay mühlet tanıdı.

Yanıltıcı yazılımdan etkilenen yaklaşık 600 bin aracın geri çağırılmasına yönelik talepleri hala yerine getirmeyen VW'nin Avukatı Robert Giuffra, mahkemede şirketin ABD Adalet Bakanlığı, EPA ve California Çevre Koruma Ajansı ile görüşmelerinde ilerleme kaydedildiğini ifade etti.

EPA ve Kalifornia Çevre Koruma Ajansı, ABD'de yaklaşık 600 bin dizel araçta bulunan yanıltıcı yazılımla emisyon testlerini çarpıtan VW'den geçen yılın kasım ayında araçların geri çağrılması için 45 iş gününde resmi bir plan sunulmasını talep etmişti.

ABD Adalet Bakanlığı ise emisyon testi sonuçlarını maniple ettiğini kabul eden VW'ye ocak başında 46 milyar dolarlık tazminat davası açmıştı.