WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Göçmenler ve Göç Bürosu, Suriyeli mülteciler için yaptıklarından dolayı Kilis'in Nobel Barış Ödülü adayı olmasına destek verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Göçmenler ve Göç Bürosu, Kilis'in Suriyeli mülteciler için bugüne kadar yaptıklarından dolayı Nobel adayı olmaya hazır olduğunu anlatan "Suriyeli Mülteciler İçin Çok Şey Yapan Bir Türk Şehri Nobel Barış Adaylığına Hazır" başlıklı makaleyi, resmi Twitter hesabından paylaştı.

ABD'de yayın yapan Uluslararası Halk Radyosu'nun internet sitesinde Richard Hall tarafından kaleme alınan makalede Kilis, Suriyeli mülteciler için yapılanlardan dolayı övgüyle anıldı.

Kilis'teki Suriyelilerin Türk nüfusunu geçtiği ve toplamda 120 bin civarında mültecinin misafir edildiği anlatılan makalede, kısa bir süre önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ün Kilis'i Nobel Barış Ödülü için aday göstermesinin son derece haklı olduğu ifade edildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün, Nobel Komitesi'ne yazdığı mektupta, Kilislilerin Suriyelilerle gösterdiği dayanışmanın örneğine az rastlanır türden olduğunu belirterek bu yılki Nobel barış ödülünün Kilis'e verilmesi için başvuruda bulunmuştu.

Aynı sebeple birkaç hafta önce Yunanistan'ın Midilli adasının da Nobel için aday olduğunu hatırlatan Hall, Kilis'in yaptıklarının çok daha fazla olduğunu kaydetti.

Hall'un makalesini resmi Twitter hesabından paylaşan ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Göçmenler ve Göç Bürosu, alanında ABD'deki en önemli resmi kurumlardan biri olarak biliniyor.