ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’i makamında ziyaret etti. Başkonsolos Hunter, Edirne’de restorasyonu devam edilen Büyük Sinagog’da yapılan çalışmaları hayranlıkla izlediğini söyledi.

ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, Edirne’deki ziyaretleri kapsamında, Vali Dursun Ali Şahin’i makamında ziyaret etti. Başkonsolos Hunter, ABD’nin İstanbul Başkonsolosu olması yanı sıra görev bölgesi içerisinde bulunan 13 kente zaman zaman ziyaretler gerçekleştirdiğini kaydetti.

Başkonsolos Charles Hunter, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Görev alanım sadece İstanbul’la sınırlı değil. 13 ili içinde barındıran bir bölgeden sorumluyum ve bu bölge içerisindeki bütün illerle ilişkilerimizi iyi tutmaya çalışıyoruz. Bu ziyaret benim Edirne’ye ikinci gelişim. Bu gelişimde de sayın valiyi ziyaret ederek kendisine ziyarette bulunmak istedim" dedi.

Müziğe yakınlığıyla da tanınan Başkonsolos Hunter, ziyaret programı arasında müzikle ilgili bir faaliyetin olmadığını belirterek, "İnşallah gelecek sefere Edirne’de bir müzik programı yaparız" dedi. Vali Şahin de Başkonsolos Hunter’a "Beraber müzik programı yapacağız" dedi.

"BU TÜR ESERLERİN EDİRNE’DE OLMASI EDİRNE İÇİN BÜYÜK BİR AVANTAJ"

"Dinlerin kardeşliği ve ibadet alanlarının kullanıma açılması" ile ilgili düşünceleri de sorulan Başkonsolos Hunter, "Ben ziyaretimde sayın valiye de söyledim. Edirne’ye gerçekleştirdiğim bu iki ziyarette de kentin tarihi ve kültürel miraslarını görme şansım oldu. İlk gelişimde Selimiye Camii’ni ziyaret şansım olmuştu. Bu gelişimde de bu sabah Musevi mezarlığını ve Büyük Sinagog’u ziyaret imkanı bulduk. Orada yapılan restorasyon çalışmalarını büyük bir hayranlıkla gözlemledim. Daha sonra Svetigorgi Bulgar Kilise’sine gitme imkanım bulduk. Bu tür eserlerin Edirne’de varlığı ve bütün dünyadan insanların buraya gelerek onları ziyaret etme imkanı bulması zaten Edirne’nin bu zengin tarihi, kültürel mirasını gösteren ögeler. Bunların bundan sonrada korunarak devam ettirileceğinden eminim ve bu konuda umutluyum. Bunların Edirne’de olması Edirne için büyük bir avantaj" şeklinde cevap verdi.