Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Tel Aviv’deki büyükelçiliklerini Kudüs’e taşıması ve Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanıması kararı Bayrampaşa’da protesto edildi.

ABD Başkanı Trump’ın tepkilere neden olan Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararına Bayrampaşa’da da protesto edildi. Cuma namazı sonrasında Bayrampaşa Merkez Camii avlusunda toplanan vatandaşlar, ‘Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir’ yazılı dövizlerle tekbirler getirerek, İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri’ne tepkilerini dile getirdi. Cuma namazı sonrası toplanan vatandaşlar, Kudüs’e ilişkin karar ile ilgili olarak ‘Katil ABD’, ‘Katil İsrail’ sloganları atarak, tepki gösterdi. Ortak basın açıklamasının okunduğu protestoya Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Kemal Oğuz Kıdıl, Bayrampaşa Müftüsü Yılmaz Küçük, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşalar katıldı. Vatandaşlarla birlikte tepkisini dile getiren Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. Aydıner, “Bugün Bayrampaşa halkımızla birlikte alınan bu kararı telin ediyoruz. Böyle bir şey olamaz. 3 dinin aslında kıblegahı Mescid-i Aksa’nın bu şekilde oldu-bitti ile ABD Başkanı tarafından söylenen ‘Ben burayı başkent ilan ettim’ gibi bir ifadeyi biz kabul etmiyor, yok hükmünde sayıyoruz. Orada bulunan 3 semavi dinin kıblegahıdır. Müslümanların da kırmızı çizgisidir. Bu nedenle Müslümanların kırmızı çizgisine kimse el uzatamaz. Burada bulunan Müslüman halkımız bu kararı telin ediyor ve kabullenmiyorlar” şeklinde konuştu.

“ABD’nin kendi işine bakması gerekir”

Başkan Aydıner, Müslümanları duyarlı olmaya davet ettiğini aktararak, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

“ABD’nin kendi işine bakması gerekir. Kendisiyle ilgili olmayan konulara girmemesi gerekir. Müslüman camianın da duyarlı olmasını ve hassasiyet göstermelerini Bayrampaşa halkı olarak özellikle istiyoruz. Çünkü bu çok önemli bir meseledir. O bölgeyi kan gölüne çevirebilir. O bölgedeki Müslüman kardeşlerimizin duyarlılığını da bir kenara bırakamayız. Yıllardan beri o coğrafya da birlikte yaşamış olan kardeşlerimizin de bundan böyle yaşantılarını sağlıklı ibadetlerini de huzurlu bir şekilde yapmaları gerekir diyorum.”

Protesto, Bayrampaşa Müftüsü Yılmaz Küçük’ün duasının ardından, çektirilen toplu fotoğraf ile noktalandı.