Adana’da kaçak kurban kesimi yaparak hem halk sağlığını tehdit eden hem de hayvanlara eziyet çektirenlere yönelik Kasaplar Odası bünyesinde 27 kişilik ’acemi kasap timi’ kuruldu. Mahalleleri ve hastaneleri gezecek olan tim kaçak kesim yapanlar ile kaçak kesim yaparken yaralananları tespit edip Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacak. Kaçak kasaplar 7 ila 15 bin lira arasında para cezasına çarptırılacak.

Adana Kasaplar Odası, Kurban Bayramı’nda halk sağlığı ve hayvanların refahını korumak amacıyla 27 kişiden oluşan ’acemi kasap timi’ kurdu.

Oda Başkanı Murat Saruhan Yağmur, kentte kurban kesimi için 250 kişinin akredite edildiğini belirterek, “Bu kartı görmeden vatandaşlarımızdan kurbanlıklarını kestirmemelerini istiyoruz. Gerek belediyeler gerekse İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleriyle birlikte denetim yapacağız” diye konuştu.

Kaçak kesimin cezası 7 ila 15 bin lira arasında

Acemi kasap timinin bayram boyunca mahalleleri gezip kurban kesimi yapanlara akreditasyon kartı denetimi yapacaklarını söyleyen Yağmur, kesim yaparken kendilerini yaralayanları ise hastaneleri dolaşarak tespit edeceklerini dile getirdi.

Karşılaşılan olumsuzluklarda Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını kaydeden Yağmur, kaçak kesimin 7 bin ila 15 bin lira arasında para cezası olduğunu bildirdi.

“Kıyma çekenlerin de makinesine el koyacağız”

Bilinçsiz vatandaşların yanı sıra göçmenlerin de kasaplığa giriştiğini öne süren Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur şunları söyledi:

“Zaten kurbanlıklar çoğu yerde ücretsiz kesiliyor ancak vatandaşlar bildiği, tanıdığı kasaplara kestirsinler. Belediyenin yönlendirdiği yerlerde gönül rahatlığıyla kestirebilirler. Acemi kasapların hayvanlara eziyet etmesi, bilinçsiz kesmesi, milli servetimiz olan deriyi parçalamaları kabul edilemez. Gerekli işlemleri yapacağız. Ayrıca, kasaplıkla alakası olmayan pek çok meslek grubundan insanlar ’kıyma çekilir’ diye yazı asıp kıyma çekiyor bayramlarda. Bunun da önüne geçeceğiz. Pankartlarına, makinelerine el koyacağız. Bunlar için de savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.”