YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, devlet hastanesinin acil servisinde zamanında müdahale edilmediği için kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öne sürülen kişinin ailesi, suç duyurusunda bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Fransa’dan yıllık iznini geçirmek üzere memleketi Sorgun ilçesindeki yakınlarının yanına gelen Dursun Aydoğdu (39), aniden fenalaşınca Ahmet Efendi Mahallesi’ndeki evine ambulans çağrıldı. 

Kalp krizi şüphesiyle Sorgun Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılan Aydoğdu, burada yapılan müdahalenin ardından sevk edildiği Kayseri'deki özel hastanede, bir hafta sonra yaşamını yitirdi. 

Dursun Aydoğdu’nun ağabeyi Seyrani Aydoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 19 Mart'ta Sorgun Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılan kardeşine, yarım saatten fazla beklemesine rağmen hiçbir doktorun müdahalede bulunmadığını iddia etti.

Acil serviste bekledikleri sürede kardeşinin durumunun ağırlaştığını öne süren Aydoğdu, şunları kaydetti:

"Kardeşimi acil servise yatırdığımız sırada doktorlar başka bir hastaya müdahale ediyorlardı. Kendisinin bekletilmesine sinirlenen kardeşimin kalbi durdu. Görevli doktor bunun üzerine kardeşime iğne yaptı ve psikiyatri doktorunu arayarak 'Burada sinirli bir hastamız var. Ne yapalım?' diye sordu. O da ezbere bir ilaç söyledi. Kardeşime sakinleştirici ve uyuşturucu bir iğne daha yaptılar. İğnenin etkisiyle kardeşim daha da ağırlaştı. Yaklaşık 30-35 dakika kalbi durmuş. Bir başka hasta yakını kardeşimin nefes almadığını söyleyince doktorlar müdahale etti. Bu sırada kardeşimin beyin ölümü gerçekleşmiş. Bunu sonradan öğrendik. Daha sonra kardeşimi Kayseri'deki özel bir hastaneye sevk ettiler. Burada bir hafta sonra kardeşimi kaybettik." 

Sağlık Bakanlığından bu konuda yardım beklediklerini belirten Aydoğdu, kardeşimin ölümünde ihmali bulunanlar hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını sözlerine ekledi. 

Aydoğdu’nun annesi Satı Aydoğdu da "Evlat acısı çok farklıymış. Bana çok ağır geldi. Bunun sorumlularından hesap sorulmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Hastane yetkilileri ise iddialarla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.