KOCAELİ (AA) - Yüksek hızlı tren (YHT) hattının inşası nedeniyle 1 Şubat 2012'den itibaren seferlerine ara veren Ada Ekspresi, Arifiye-Pendik hattında yolcu taşımaya başladı.

Alınan bilgiye göre, Arifiye-Pendik hattında "TVS 2000" tipi klimalı vagonlarla hizmet verecek trenler, her gün 4 gidiş ve 4 geliş olmak üzere 8 sefer yapacak. Ada Ekspresi, ilk etapta Arifiye, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik istasyonlarında hizmet verecek.

Adapazarı-Pendik hattında çocuk ve 65 yaş üzeri yolcular 8 liraya, genç, öğretmen, 60 yaş üzeri ve gidiş-dönüş bileti alanlar 13 liraya, indirime tabi olmayan yolcular ise 16 liraya seyahat edecek.

 

İzmit Garı'ndan Arifiye'ye seyahat eden Arda Avran, gazetecilere yaptığı açıklamada, treni epey beklediğini belirterek, 3 yıldır ulaşım için karayolunu kullanmak zorunda kaldığını söyledi.

İzmit'te ikamet edip Adapazarı'nda ticaretle uğraştığını dile getiren Avran, "Bilhassa kış aylarında, karlı ve buzlu günlerde sürekli gidiş-geliş problemli oluyor. Ben de o dönemde treni tercih ediyordum. Bir haftadır faaliyete geçmesiyle ilgili haberler alıyordum. Zaten irtibat halindeyim. O yüzden erken geldim, 'yer bulayım' diye. Herhalde bir ben olacağım trende” ifadesini kullandı.