Adıyaman Belediyesi, il merkezindeki amatör futbol takımlarına ve futbol temsilcilerine toplamda 112 bin TL nakdi yardımda bulundu.

Adıyaman Belediyesi, 1. ve 2. amatör kümede mücadele eden il merkezinde ki futbol takımlarına, spor taban birliklerine, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Adıyaman Şubesi’ne, Saha Komiserleri Derneğine, Türkiye Futbol Federasyonu İl Temsilciliğine ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Adıyaman Şubesine toplamda 112 bin TL’lik nakdi yardımda bulundu.

Adıyaman Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen törene Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Belediyesi Meclis Üyeleri, birim müdürleri, Adıyaman’da faaliyet gösteren amatör futbol takımı yöneticileri ile Spor-Der, Mas-Der ve Ak Mas-Der yöneticileri katıldı. Programda söz alan Spor-Der Başkanı Mesut Karayılan ile Adıyaman Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Cenap Taşkın, Adıyaman Belediyesi tarafından amatör spor kulüplerine ilk kez Hüsrev Kutlu döneminde nakdi para yardımı yapıldığını hatırlatarak, bu yardımın amatör futbol takımlarının önemli bir eksiğini ortadan kaldırdığını dile getirip teşekkür plaketi takdim etti.

Daha sonra kürsüye çıkan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise yaptığı açıklamada, belediye meclisi tarafından alınan karar gereğince geçen yıl 1. Amatör Kümede mücadele eden kulüplere 3 bin 500 TL olan nakdi yardımın bu yıl 4 bin TL’ye çıkarıldığını söyleyerek, “Yaptığımız yardımlar takımlarımızın her ihtiyacını karşılayacak kadar büyük yardımlar değil, bunun farkındayız ancak imkanlarımız dahilinde yardımlarımızı arttırarak sürdürmeye çalışıyoruz.

Bu anlamda bu yıl 10 tane 1. Amatör Küme takımımıza 4 bin TL’den toplam 40 bin TL, üç adet masder takımımızın her birine yine 4 bin TL, hakem derneğimize, saha komiserleri derneğimize, futbol federasyonu il temsilciliğimize ve ASKF başkanlığımıza da bulunduğumuz yardımlarla toplamda 62 bin TL nakdi destekte bulunduk.

2. Amatör Küme takımlarımıza da bu yıl toplamda 50 bin TL’lik bir yardım yaptık. Böylelikle bu yıl amatör futbol takımlarımıza ve spor taban birliklerine toplamda 112 bin TL’lik bir nakdi yardım yapmış oluyoruz. İsteğimiz bu yardımların üç, beş kat daha fazlasını yapmak ancak imkanlarımız şu an bu kadar. Bizden önce takımlarımıza malzeme yardımı yapılıyordu, alınan malzemeler sporculara tam uymadığı için kulüp yöneticileri bir de bunları değiştirmekle uğraşıyordu. Biz takımlarımızın ihtiyaçlarını kendileri karşılaması için nakdi yardımda bulunmaya karar verdik. İnşallah belediyemizin imkanları arttıkça bizde desteklerimizi arttırırız. Buradan tüm amatör spor kulüplerimize, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tuttukları için ve altyapıya destek sağladıkları için çok teşekkür ediyorum. İnşallah spor yapanlar çoğaldıkça kötü alışkanlıklarda o kadar azalır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Kutlu, amatör spor kulübü temsilcilerini sahneye davet ederek, çeklerini takdim etti.