Özel bir süt firması, Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile imzalamış olduğu protokol çerçevesinde "Sütümüzün geleceği bilinçli ellerde projesi’ kapsamında süt üreticilerine yönelik eğitim programı düzenlendi.

Özel süt firması ile Adıyaman Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği (ADDSYB) işbirliğiyle düzenlenen “Sütümüzün geleceği bilinçli ellerde’’ projesinin Adıyaman bölgesi eğitimleri tamamlandı.

Kahta merkez ve Gölbaşı Belören Beldesinde düzenlenen ve yaklaşık 200 üreticiyi kapsayan eğitimlerde çiğ süt üreticilerine hayvan sağlığı, hayvan beslemesi, hijyen ve sanitasyon konularında eğitimler verildi.

Özel süt firması temsilcilerinin de katılımıyla Harran Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Prof. Dr. Nihat Demek, Doç. Dr Abuzer Zonturlu ve Adıyaman ADDSYB Başkanı Sırrı Öztürk, tarafından verilen 2 günlük eğitim programının sonunda tüm katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Düzenlenen eğitim programı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Adıyaman Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sırrı Öztürk, eğitim projesiyle daha sağlıklı bir dünya ve sürdürülebilir büyüme hedefinde tabandan tavana her bir bireyin eğitilmesinin ve duyarlılık kazanarak bilinçlenmesi hedeflendiğini belirtti.

Başkan Öztürk, “Böylesi büyük bir öneme sahip olan sütün, tüm faydalarından azami olarak yararlanılabilmesi için, hayvanlarımızın sağlıklı olması, doğru beslenmesi, yetiştiricilerimizin de hijyen ve sanitasyon konularında bilinçli olması gerekiyor. Sütümüzün geleceği bilinçli ellerde projesi de çiğ süt üreticilerinin hayvan sağlığı, hayvan beslenmesi, hijyen ve sanitasyon konularında eğitilmesini amaçlıyor. Amacımız, bilinçli çiğ süt üretimini sağlayarak, hem üreticilere hem de tüketicilere katkı sunmak. Bir diğer deyişle, sütümüzün kalitesini ve geleceğini güvence altına alıyoruz. Kahta ve Gölbaşı-Belören Beldemizdeki yetiştiricilerimizin eğitim programına gösterdikleri ilgi, bizi son derece mutlu etti ve gelecek adına ümit verdi. Yoğun katılımdan dolayı emeği geçen arkadaşlara ve üreticilerimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.