TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman’da Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü kurulmasının, Adıyaman’ı sertifikalı tohumun merkezi haline getireceğini kaydetti.

Resmi Gazetede yayımlanan 697 sayılı KHK ile Adıyaman’a Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü kurulması karar verildi. Adıyaman kurulan Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü doğrudan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı olacak.

TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü ile Adıyaman’ın Türkiye’nin sertifikalı tohum merkezi olacağını kaydederek, “Tarımda çok önemli ve büyük bir yatırımı daha kazandırdık. Adıyaman’ı sertifikalı tohum merkezi haline getirilecek olan Adıyaman Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü ile Adıyaman’da ki tarım daha da gelişecek. Adıyaman’ın düve üretim merkezi olması, Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsünün kurulması sağlandı. Yine, badem başta olmak üzere sert kabuklu meyvelerin işleme ve paketleme tesisinin de yapımı tamamlandı. Şimdi de Adıyaman Sertifikasyon Tohum Müdürlüğü’nün kurulması ile tarım ve hayvancılık alanında çok önemli yatırımlar yapıldı. Adıyaman hem bölgemizin hem de ülkemizin tarım üssü olma yolunda çok önemli mesafe alındı. Bu Müdürlükle Adıyaman, Türkiye’nin sertifikalı tohum merkezi olacak. Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi adına başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız, Valimiz, bürokratlarımız, ziraat odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğünün kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.