AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğini ziyaret ederek projeler ile ilgili bilgi verdi.

Başkan Mehmet Erdoğan, yaptığı ziyarette Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Sırrı Öztürk ile hayvancılık sektörü hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Süt Sığır Geliştirme Projesi hakkında konuşan Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sırrı Öztürk, “Proje bedeli 4.5 milyon Türk lirası tutuyor. 500 Düvelik bir proje hazırladık. Adıyaman’a yabancı yatırımcının gelmesi için ortak bir çalışma yapılması, hayvancılık ve süt ile ilgili yapılacak yatırımlarda ilimizin sahip olduğu avantajları bir rapor haline getirip ilgili bakanlıklara ilettik. Adıyaman’da her gün artan süt miktarına bağlı olarak süt soğutma tanklarına ihtiyacımız da çok oluyor. Yerel kaynakların imkanlarını kullanarak çalışmalar yapıyoruz. Kırsal Kalkınma projelerine yaklaşık 160 hayvancılık projesi gitmiştir. Bunlar, küçük ve besi hayvanlarında yüzde elli hibeli projelerdir. Adıyaman’da Organize hayvancılık hakkında bir çalışmamız var. Adıyaman’daki üreticilerinin büyümesi ve hayvancılığın gelişmesi için bu projelerin çıkması gerekiyor” dedi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan ise konuşmasında, “Adıyamanlılarla ilgili yapılacak bütün projelerde üreticilerimizin yanındayız. Özellikle yurt içinden ve yurt dışından gelecek yatırımcılar için bize düşen bütün görevleri yerine getireceğiz. Adıyaman’ın farkındalığını ortaya koymak için bir rapor hazırlayıp ilgili bakanlıklara göndererek takip edeceğiz. Adıyaman hayvancılığının gelişmesi için yapılan tüm projelerde ve diğer konularda üreticilerimize destek vereceğiz” dedi.