Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Adıyaman Gönül Elçileri Derneği’nin hazırladığı ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ‘İşitmesen de duyuyorum’ projesinin sertifika töreninde işaret diliyle sahnelenen tiyatro oyunu salonda bulunanları gözyaşına boğdu.

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen projenin sertifika törenine, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Gönül Elçileri Derneği Başkanı Beyhan Demirtaş, Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Gürkan, kurum müdürleri STK temsilcileri, dernek başkanları ile çok sayıda işitme engelli ile işitme engelli ailesi katıldı.

2 hafta boyunca süren “İşitmesen de Duyuyorum” projesi kapsamında Adıyaman’da bulunan kurumlarda çalışan toplam 60 kişi proje sayesinde işaret dilini öğrendi. İşaret dilini öğrenen kurum çalışanları projenin kapanış töreninde aldıkları sahnelerde hem sesli hem de işaret diliyle Türkü ve tiyatro oyunu sahneledi. Oynanan “Sessiz Çığlık” isimli tiyatro oyununda işitme engelli anne ve babanın aniden hastalanan ve anne ve babası tarafından kaldırıldığı hastanede kendilerini sağlık çalışanlarına ifade edemeyen işitme engelli anne ve babanın hastaneye götürdükleri çocuklarının ölüm sahnesi salonda bulunan onlarca kişiyi gözyaşlarına boğdu.

Sertifika töreninde bir konuşma gerçekleştiren Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Gürkan, “İşitme engellilerin önünde olan en büyük engel hizmet sektöründe alacakları hizmetin önündeki engeli kaldırıyoruz. En azından onları anlamak için anlaya bilmek için aynı duyguları paylaşa bilmek için bir çalışma yaptık” dedi.

Daha sonra konuşan Adıyaman Gönül Elçileri Derneği Başkanı Beyhan Demirtaş, “Bu anlamlı proje işitme engelli kardeşlerimiz için büyük bir önem taşımaktadır. Onlar herkes gibi bütün hayatları boyunca devletin ve sosyal hayatın sunduğu tüm imkanlardan faydalanmak en doğal hakları, en azından bunun herkes tarafından kabul edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bütün kurumlarda bu kardeşlerimizin oralara gittiklerinde karşılarında muhatap olabilecek çalışanların bulunması iki tarafında işini kolaylaştırabilecek düşüncesi gerçekten mutluluk vericidir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından işaret dili eğitimine katılan 60 kurum personeline sertifikaları verildi.