Gazeteci Uğur Dündar, bir köşe yazısında işadamı Fahrettin Tivnikli ile IŞİD terör örgütüne destek verdiği ileri sürülen internet sitesinin domain sahibinin adreslerini karıştırınca Tivnikli yasal yollarla Dündar’dan bu hatanın düzeltilmesini istedi.

Gazeteci Uğur Dündar, 29 Ekim tarihli ‘Derin Yorum’ isimli köşesindeki ‘Cumhuriyet İslam Devletine mi Dönüşüyor’ başlıklı yazısında, IŞİD terör örgütü lehine haberler yaparak destek verdiği ileri sürülen bir internet sitesinin domain sahibi olan Zeynel Abidin Kaya’nın adresi ile Fahrettin Tivnikli’nin ortağı olduğu Erdem Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş.’ye ait Özel Ümraniye İrfan Lisesi’nin adreslerini birbiriyle karıştırdı. Tivnikli, bunun üzerine yasal yollarla Dündar’dan bu hatanın düzeltilmesini istedi. Tivnikli’nin avukatı Hüseyin Arabacı, Uğur Dündar’ın bu yolla müvekkili ve ortaklarının isimlerini terör örgütü ile ilişkilendirmek istediğini savundu.

MAHALLELER KARIŞINCA YANLIŞ İSİM ORTAYA ÇIKTI

Avukat Arabacı yaptığı açıklamada, konuyla ilgili yasal haklarını kullanacaklarını kaydederek, “Yazıda bahsedilen internet sitesinin sahibi şahıs ile müvekkilim Fahrettin Tivnikli’nin hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Uğur Dündar’ın kaleme aldığı bu yazı ile birbirinden farklı adresler ilişkilendirilerek müvekkilimin ve terör örgütünün isimleri yan yana getirilmiş, kamuoyu üzerinde algı oluşturulmaya çalışılmıştır. Gazete ve yazar, somut hiçbir delile dayanmayan tamamen hayal ürünü veriler ile müvekkilimizi lekelemeye, yıpratmaya ve bir algı yönetimi yapmaya çalışmışlardır.

Her fırsatta basın özgürlüğü ve hak ihlallerine değinerek bunları en aza indirme propagandası yapan Uğur Dündar, Google üzerinden elde edilmiş veriler ile bu ihlallere sebebiyet vermemelidir. ‘Usta gazetecilik’, en azından bir adresin teyidi için çaba sarf etmeyi gerektirirdi” dedi.