Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, son dönemdeki terör olaylarının Türkiye’nin yurt dışındaki güvenli ülke imajını olumsuz yönde etkilediğini belirterek, "Terör olayları turizmi baltaladı" dedi.

ADRO Başkanı Akdağ, yaptığı açıklamada, turizmi, bir ülkenin asıl can damarlarını oluşturan,bacasız sanayi olarak nitelendirdi. Akdağ, "Turizmi olmayan ülkenin hayati fonksiyonları çalışmıyor demektir. Çünkü, ekonomiyi besleyen, toplumlar arası kaynaşmayı sağlayan ve kültürleri buluşturan tek sektör turizmdir" diye konuştu.

Suriye, Kobani ve IŞİD üçlüsünün küresel turizm açısından hayal kırıcı olduğunu belirten Akdağ, bu durumun Türkiye’nin yurt dışındaki güvenlik imajını olumsuz etkilediğini bildirdi. Akdağ, şöyle konuştu:

" Son dönemde yaşanan olaylar, gittikçe hızlı bir yükseliş ivmesi kazanan turizmi maalesef baltalamış bulunmaktadır. Başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri olmak üzere bir çok destinasyonda tur iptalleri oldu. Turistler güvenli hissettikleri bir yerde seyahat etmek isterler. Bu yüzden Türkiye’de cereyan eden olaylardan ve dış basının abartılı yayın yapmasından ülkemize gelecek olan misafirlerde tedirginlik başladı.

Ancak buraya geldikten sonra buranın, ziyaret etmek için güvenli bir destinasyon olduğunu,Türk insanının misafirperverliğini, yemeklerini,doğal ve harika arkeolojik mirasını var gücümüzle anlatmalıyız.’’

"BU TOPRAKLARIN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ"

"Bu yaşananlar karşısında bütün halkımızın sağduyulu davranması gerekir" diyen Akdağ, "Biraz daha kenetlenmeli, şehit kanı ile bedeli ödenen bu toprakların kıymetini bilmeli, aynı coğrafya üzerinde dil,din,ırk ayrımı olmaksızın tek millet olabilmeyi başarıp,başka Türkiye’nin olmadığını bilmeliyiz" şeklinde konuştu.

Akdağ, yaşananlar karşısında pes etmeyi değil, olumsuzu olumluya çevirebilmenin çabası içerisinde olunması gerektiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Tabi Kilikya ve Doğu Akdeniz illeri olarak bu fırsatları değerlendirmeliyiz. Çünkü turizm bir yerden sekteye uğrayınca aynı su misali,çıkış yolları aramaya başlıyor,

Bölgeyi bir çekim ve cazibe merkezi haline getirecek Kazanlı-Tarsus sahil bandı,Mersin-Antakya sahil yolu ve Çukurova havaalanı gibi asıl olan projeler takip edilmeli, burada bakir olan,keşfedilmemiş ve güvenli bir destinasyon var elimizde. Bunu bir an önce gün yüzüne çıkartıp hem yurt içi hem de yurt dışı turizm fuarlarında pazarlamalıyız."