TSK’nın Afrin bölgesine düzenlediği “Zeytin Dalı Harekatı”nda 7 Şubat’ta meydana gelen saldırıda gazi olan Uzman Çavuş Yasin Yalçın (25), aynı saldırıda şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın kabrini ziyaret etti.

TSK’nın geçtiğimiz hafta Afrin’in Bülbül güneybatısı ve El Maski civarında PKK/KCK/PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatının 19. gününde yürütülen operasyonda aynı taburdan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar (26) şehit olurken, Uzman Çavuş Yasin Yalçın ise yaralanmıştı.

Dün baba ocağına gelen gazi uzaman çavuş Yasin Yalçın, kendisini ziyarete gelen Karabük Valisi Kemal Çeber ile birlikte aynı saldırıda şehit olan komutanı Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın Safranbolu’daki kabrini ziyaret etti.

Safranbolu ilçesindeki şehitlikte bulunan mezara beraberinde Karabük Valisi Kemal Çeber ile gelen Yalçın’ı burada Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer ile Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen karşıladı.

Sökmen, şehidin mezarı başında Kur’an-ı Kerim okudu. Gazi Yalçın ise silah arkadaşı komutanı için dua etti. Ziyaret sonrası gazetecilere konuşan Yalçın, "Allah rahmet eylesin şehidimize. Gurur duyuyorum komutanımla. Şu anda duygularım yoğun." dedi.

Vali Kemal Çeber de "Rahmetli Ömer Bilal Akpınar ile Yasin Yalçın aynı mevkideler. Olay olduğu zaman aralarında 5-10 metre var. Atılan bir füze neticesinde onun parçalarından hem Yasin kardeşim yaralanıyor hem Ömer Bilal şehit oluyor. Dolayısıyla muhtemelen aklından, gözünden, gönlünden o anlar geçiyor. Tedavisi gayet iyi gidiyor. O da Ömer Bilal’in ne kadar iyi bir komutan olduğunu, orada verilen mücadelenin ne büyük mücadele olduğunu anlattı." şeklinde konuştu.

Daha sonra Yalçın, Vali Çeber ve beraberindekiler, şehidin Emek Mahallesi’ndeki babaevine geçerek ailesiyle bir süre görüştü. Şehit babası İsmail Akpınar, gazi Yalçın ve Vali Çeber ile beraberindekileri kapıda karşıladı.

Şehit Ömer Bilal Akpınar’ın annesi Ülker Akpınar’ın elini öpen Yalçın burada duygu dolu anlar yaşadı. Anne Ülker Akpınar ise Gazinin alnından öperek peçete ile gazinin gözyaşlarını sildi. Burada da okunan kuran’ı Kerim’in ardından anne Ülker Akpınar, “ Bu vatana sahip çıkmamız lazım. Vali olarak sen, Kaymakam olarak sen, vatandaş olarak öbürü, bir ucundan bir şey yapıp vatanımızı hainlere kafirlere yem etmemeliyiz” dedi.