Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin (IYKB) Suriye’nin Kobani (Ayn el Arap) ilçesine gitmek üzere Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye gönderilen peşmerge konvoyu, Şırnak’ın Cizre ilçesinden Şanlıurfa istikametine geçti.

Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan ağır silahlı peşmerge konvoyu geniş güvenlik önlemleri altında Şırnak’ın Cizre ilçesine ulaştı. IKBY tarafından Kobani’ye gönderilen ve Irak’ın Erbil kentinden hareket eden ağır silahlı peşmerge güçleri, Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı’ndaki işlemlerin tamamlanmasının ardından özel harekat polisi eskortluğunda karayolu ile Cizre’ye geldi. Cizre girişi Yafes Mahallesi yeni çevre yolunda bekleyen kalabalık bir grup, peşmergelere sevgi gösterisinde bulundu. Ağır silahlı peşmerge konvoyunun geçişi sırasında güvenlik güçleri zırhlı araçlarla yol güzergahı boyunca geniş güvenlik önlemleri aldı.

Ağır silah taşıyan peşmerge güçlerinin Nusaybin, Kızıltepe, Viranşehir ve Şanlıurfa üzerinden Suruç’a, buradan da Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye’nin Kobani ilçesine ulaşması bekleniyor. Peşmerge birliklerinin araçlarında doçka, katyuşa füzesi ve havan topu gibi ağır silahların yanı sıra çok sayıda mühimmatın taşındığı bildirildi.