SİVAS (AA) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ağrı'da yaşanan terör saldırısına ilişkin, "Çözüm sürecinin bu ülkenin geleceği için olmazsa olmaz unsuru olduğunu görenler bunu aksatmak istiyorlar birinci husus budur. İkinci husus, bu çözüm sürecine karşı çıkanlara milletçe hepimizin karşı çıkması lazım. Üçüncü husus, silahla siyaset yan yana olmaz. Milletin iradesinin üzerine silahla ipotek koymakta mümkün değildir" dedi. 

Çeşitli programlara katılmak üzere Sivas'a gelen Yılmaz, Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'ndan ayrılışı sırasında basın mensuplarının sorunlarını yanıtladı. 

Bir basın mensubunun, Ağrı'da yaşanan terör saldırısıyla ilgili sorusu üzerine Yılmaz, "Çözüm sürecinin bu ülkenin geleceği için olmazsa olmaz unsuru olduğunu görenler bunu aksatmak istiyorlar birinci husus budur. İkinci husus, bu çözüm sürecine karşı çıkanlara milletçe hepimizin karşı çıkması lazım. Üçüncü husus, silahla siyaset yan yana olmaz. Milletin iradesinin üzerine silahla ipotek koymakta mümkün değildir" ifadesini kullandı. 

Türkiye'nin sabırla, barış sürecini devam ettirmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Doğuda insanların evlatlarının canını alacaksın batıda da gidip aynı anaların evlatlarından oy isteyeceksin. Bu iki yüzlülükten de vazgeçmek lazımdır. Türkiye sabırla barış sürecini devam ettirmesi gerekir ve inşallah devam ettirecektir. Biz bunu hedefine ulaştırmayı düşünüyoruz. Ancak milletimiz desteklerse bunu hedefe götürürüz. Bu sürecin dışında olanları da milletimizin tasfiye etmesi lazım ve prim vermemesi lazım, hiç vermedi. Türk Silahlı Kuvvetleri hukuk devletinin yanındadır, milletin hizmetindedir. Şimdi diyor ki 'Biz silahlı propaganda yapacağız sen buna karışma’ diyor. Buna hukuk müsaade eder mi? Dünyanın hangi ülkesinde elinde silahla gerek şehir içinde, gerekse dağlarda gezeceksin."

Dolayısıyla iki yüzlü siyasetin terk edilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Demokratik ortamda yüzde kaç oy alırsan al, ama elinde silahla, çift yüzlü siyasetle yüzde bir oy bile alsan sana fazladır. Bu sözün karşılığını muhatap olanlar biliyor. Ama inşallah Türkiye’nin geleceği daha iyi olacaktır" diye konuştu. 

Zor bir süreç yaşandığına dikkati çeken Yılmaz, "Çünkü sadece bu sürecin aktörleri bu gördüklerimiz değil, gördüklerimizin ötesinde de aktörleri var. Artık yedi düvel diyoruz. Ülke ismi vermiyorum ama yedi düvel Türkiye’nin bu bölgede bir emin liman olmasını istemiyor. İşte Suriye’yi, Irak’ı, Ukrayna’yı, Yemen’i, Libya’yı, Mısır’ı görün. Dolayısıyla Türkiye’nin emin liman, adeta esenlik adası, barış adası, huzur adası olmasını istemiyorlar. Ama onlara rağmen sabırla inşallah Türkiye’nin bu sıfatını bu vasfını devam ettireceğiz" değerlendirmesinde bulundu. 

Seçime yakın bu tür olayların artmasını nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine ise Yılmaz, "Artacaktır, daha da artacaktır. Gaye nedir, bu çözüm süreci hedefine ulaşmalıdır. Çözüm süreci iyi gitmiyor algısını vererekten AK Parti’nin oylarını nasıl daha aşağı alırız şeklinde bir çalışma olacaktır. Ama milletimiz oynanan oyunu görürse inşallah bunlara itibar etmeyecektir" diye konuştu. 

Yılmaz, Ağrı'da yaşanan terör saldırısında yaralanan askerlere acil şifalar dileyerek, güvenlik güçlerinin üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiğini ve bundan sonrada getirmeye devam edeceğini söyledi.