Ağrı’nın Taşlıçay ilçesi Aşağı Toklu köyünde bağlı olduğu halatı kopan 1 tonluk kurbanlık dana köyü birbirine kattı. Kepçe ile kaldırılıp kesilen dana 2 kişiyi yaraladı.

Olay, Taşlıçay ilçesine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Aşağı Toklu köyünde meydana geldi. 1 tonluk kurbanlığa ortak olan 7 kişi danayı ahırdan çıkarıp traktörün arkasına bağlayarak köyün dışına çıkarıp kesmek istedi. Ancak traktör seyir halindeyken dananın sağa sola saldırması sonucu halat koptu.

Dana halatın kopmasıyla çevrede bulunan çocukların olduğu yere yöneldi. Ortalık adeta savaş alanına dönerken, bu sırada çekim halinde olan İhlas Haber Ajansı muhabiri Abdullah Söylemez, bir çocuğu kucağına alarak yakında bulunan evin merdivenine koştu. Hiçbir şeyden haberi olmayan çocuk korkarak gözyaşlarına boğuldu.

Vatandaşlar tarafından zor da olsan bağlanıp köyün dışına çıkarılan dana, sol arka ayağından bağlanarak kepçe ile havaya kaldırıldı. Bu sırada danayı kesmeye çalışan Hakkı Demir ve Abdullah Deniz adlı vatandaşlar ellerinden yaralandı. Yaralanan iki kişinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.