Çorum’un Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Ağrı’da görev yaptığı ilkokul için kırtasiye yardımı isteyen öğretmenin bir gazetede yayınlanan mektubu üzerine Ağrılı öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.

Bir gazetenin yazarlarından Güzin Abla, Ağrı’nın Patnos ilçesinin Kazanbey köyü ilkokulu öğretmeni Naide Bekiroğlu’nun mektubuna köşesinde yer verdi. ‘Ağrı’dan bir öğretmenin çığlığı’ başlıklı yazıda, öğretmenin bulunduğu bölgedeki ailelerin maddi sıkıntıları olduğu belirtilerek, kırtasiye yardımı istekleri dile getirildi. Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, öğretmen Naide Bekiroğlu’nun istediği kırtasiye malzemelerini temin ederek, köye kargoyla gönderdi. Şahiner, öğretmen ve öğrencilere hitaben de bir mektup yazarak kolilerin içine koydurdu. Şahiner mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Naide Bekiroğlu; ülkemizin geleceği olan nesilleri zor koşullarda yetiştirme görevini üstlenmiş fedakar öğretmenim. Bir gazete köşesinde Ağrı’dan bir öğretmenin çığlığı yazınızı okudum. Etkilenmemek elde değil. Sungurlu Belediye Başkanı olarak yardımcı olmak istedim. Ülkemizin bugün ve gelecekte bağımsız ve onurlu yaşayabilmesinin yegane yolu eğitim ve öğretim vasıtasıyla nesillere öğretilecek olan milli değerler sisteminden geçmektedir. Türk milletine mensubiyet şuurunun anlamlandırılmasında, yayılmasında yeri doldurulmaz bir fonksiyona sahip olan öğretmenlerin şevk ve heyecan içinde bu vazifelerini yerine getirmeleri için gerekli şartların hazırlanması da devletin temel görevleri arasında yer almalıdır. Öğretmenlerimizin en belirgin sorunu, geçinme zorlukları, eğitimde araç gereç eksikliği, okul ve derslik yetersizlikleri olduğu bir gerçektir. Milletimizin değerler sisteminde çok yüksek bir yeri bulunan öğretmenlik mesleğinin, filen yaşanılan hayatta aynı konuma getirilmesi kıymet ve itibarın parayla değil, bilgi ve eğitimle ölçülür hale gelmesine de neden olacaktır. Çok kıymetli Nadide hoca hanım, öğretmenlik meslek acısından kutsal bir görevdir. Sizler zor koşullarda fedakârca görev yaparken, siz öğretmenimin çığlığına duyarsız kalamazdım. Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner olarak sizin talebiniz olan öğrencilerinizin kırtasiye ihtiyacının tamamını karşılamaktan mutluluk duyarım. Öğrencilerinizin de gözlerinden öpüyorum ve onlara diyorum ki sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Milli ve manevi değerlere sahip çıkarak inanıyorum ki aranızdan istikbalde büyük insanlar çıkacaktır. Okulda öğretmenlerinizi ve arkadaşlarınızı, evde anne baba ve kardeşlerinizi üzmeden düzenli ders çalışarak ülkesine faydalı insanlar olacaksınız. Naide Bekiroğlu gibi bir öğretmeniniz olduğu içinde çok şanslısınız. Hepinize başarılar diliyorum."