KIRŞEHİR (AA) - Türkiye'nin farklı kentlerinden aşıklar, Ahilik Haftası dolayısıyla Kırşehir'de buluştu.

Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültürevi'ndeki programda, aşıklar Yener Yılmazoğlu, Fuat Çerkezoğlu, Mahsut Feryadi, Mustafa Aydın, Ayten Gülçınar ve Sinemi Ali Cavit Coşkun'un atışmaları ilgiyle izlendi.

Aşıkların atışması, Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ün ''Edep, erkan, usul, yoldur Ahilik'' sözleri üzerine başladı. Şentürk, atışmanın ardından aşıkları tebrik ederek, onları Kırşehir'de görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Aşıkların atışmalarında Ahiliği çok güzel ele aldıklarını belirten Şentürk, şunları kaydetti:

''Aşıklarımız atışmalarında 'Hakk'a giden yoldur Ahilik, Hakk'tan gelen fermandır' dedi. Aşıklık da Hakk'tan insanlara hediyedir. Onlar Hakk'tan aldıklarını halka söyler. Hepsi ahlaklıdır, özel yaşantılarında da yanlış bir yol olmaz. Onlar ne söylerse gönülden söyler. Aşıkların söyledikleri inci mercandır. Onlar söylediklerinde, okuduklarında, edebi, erdemi, ahlakı, fazileti, ilmi, kardeşliği, hoşgörüyü, sevgiyi, saygıyı anlatırlar.''

Daha sonra protokol üyeleri ve aşıklar, kültürevinde incelemelerde bulundu.

Programa, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Daire Başkanı Ali Bayrakdaroğlu, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk ile kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.