TRABZON (AA) - Trabzon'da, tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden kentin manevi önderlerinden Ahmet Yaşar için cenaze töreni yapıldı.

Kentte 12 Şubat'tan beri tedavi gördüğü Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Koroner Yoğun Bakım Ünitesi'nde dün hayatını kaybeden 80 yaşındaki Yaşar'ın cenazesi, tören için İskenderpaşa Camisi'ne getirildi.

Buradaki törene, Yaşar'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Vali Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon milletvekilleri Adnan Günnar ve Muhammet Balta ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ahmet Yaşar'ın naaşı, öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası duaların edilmesinin ardından, Soylu, Malkoç ve vatandaşlarca bir süre omuzlarda taşınıp, Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracına konuldu.

Kalabalığın cami avlusu ve çevresini doldurması nedeniyle güçlükle araca taşınan Yaşar'ın cenazesi, defnedilmek üzere Of ilçesindeki Ballıca Mahallesi'ne götürüldü.

Ahmet Yaşar'ın cenazesi, buradaki aile mezarlığında, önceki gün vefat edip dün toprağa verilen eşi Hatice Yaşar'ın yanına defnedilecek.