EDİRNE (AA) - Aile sosyal Politikalar Bakan yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, devletin odağında yer aldığını söyledi.

Atabek, Edirne Huzurevinde, kurumun bölgedeki il müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirilen bölge toplantısında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, vatandaşa dokunan, gücünü ondan alan, vatandaşın en önemli değerlerine hitap eden ve bazen de mahrem dertleriyle dertlenerek buna çözüm sunan bir bakanlık olduğunu söyledi.

Bakanlığın odağında insan, can ve cananın bulunduğunu aktaran Atabek, şöyle konuştu:

"Bakanlığımızın odağında ayrıca özel insanlarımız, dezavantajlı vatandaşlarımız vardır. Diğer yandan devletimizin odağında da insan vardır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bize sık sık hatırlattığı 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesinde de devlet, insan için vardır. Bu demektir ki bakanlığımız devletin odağında yer almaktadır. Devlet, insana hizmet için varsa var oluşundaki en değerli anlamını da sosyal devlet olmasında bulmaktadır."

Atabek, insanın kendi tercihleriyle doğmadığını, kişiliği ve yaşantısının içinde bulunduğu toplumun özelliklerine göre şekil aldığını vurguladı.

Geçen haftalarda katıldığı sivil toplum kuruluşları toplantısında bir vatandaşın anlattıklarına değinen Atabek, şöyle devam etti:

"Adana’dan katılan Mustafa amca, 'Ben fırtınalı bir günde çadırda doğmuşum. Annem doğum sancıları çekerken babam da fırtınadan devrilen çadırın direklerini tutmaya çalışıyormuş, soğukta hasta olmuşum daha ilk doğduğum günlerde. Ölecek diye beklemişler ama ölmeden bahar ayına ulaşınca yaşamışım işte' diye özetlemişti hayat hikayesini. Kendini 'Romanım' diye tanıtan Mustafa amcanın annesi de eminim dört başı mamur bir evde yaşamak, çocuğunu da hastanede doğurmak isterdi."

Atabek, toplumun farklı güzel insanlarının dünyanın nimetlerinden eşit olarak faydalanmasının açık toplumların gereği olduğunu aktardı.

Bakanlık olarak bir yandan sosyal hizmet sunumu yaparken diğer yandan da sosyal yardımlarda bulunduklarını vurgulayan Atabek, şunları anlattı:

"Bunları yaparken, odağımıza özelde insanı, genelde sivil toplum kuruluşlarını alıyoruz. Sizin bizimle, bizim sizinle tek yürek olduğumuza inanıyoruz. Eğer vatandaşa etkin hizmet sunmak istiyorsak ki, biz bunu gerçekten çok istiyoruz, bunu sizin katkınız olmadan başaramayacağımızı çok iyi biliyoruz. Bu dönemde bakanlık olarak sizlerle daha çok birlikte olmak, proje üretmek, birlikte yol almak istiyoruz."

Toplantıda daha sonra huzurevi ve sevgi evlerine destek veren sivil toplum kuruluşu ve gönüllü ailelere plaket verildi.