ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, annelerin ağlamaması ve daha fazla şehit verilmemesi için her şeyin yapılacağını belirtti.

İslam, Anneler Günü dolayısıyla, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde düşen askeri helikopterde şehit olan Radar Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu'nun annesi Leyla Karakaşoğlu ile babası Nihat Karakaşoğlu'nu evlerinde ziyaret etti. 

Şehidin ailesine başsağlığı dileyen İslam, "Onlar sadece sizin çocuklarınız değil. Hepimizin çocukları, milletimizin çocukları oldular" dedi. 

Şehidin fotoğrafının getirilmesi üzerine Bakan İslam, "Şehidimiz yüz hatlarını anne ve babasından almış" değerlendirmesini yaptı. 

Özellikle şehitler, genelde de tüm Rahmeti Rahman'a kavuşanlar için "Ukbada zaman yok" denildiğini aktaran İslam, "Aslında çile, buradakinin çilesi. Yani Mehmet gözünü açıp kapayacak, annesi, babası onun yanına gelmiş olacak. Ama sizler tabi ki onu çok özlüyorsunuz, bizler özlüyoruz. Dünyada kalan için hasret var" diye konuştu. 

Şehit Mehmet'in yaptığı vazifenin karşılığının olmadığını vurgulayan İslam, şunları belirtti:

"Bir noktada bakanlığımızın vazifesi, şehitlerimizi verdikten sonra aileyi ayakta tutmak, devamını sağlamak. Onun için de arkadaşlarımız son derece hassas şekilde çalışıyor. Ülkemizdeki bu yavaş yavaş bitmeye başlayan önünü aldığımız bu kaosun, problemin inşallah Allah'ın izniyle sonunu getireceğiz. Annelerimizin ağlamaması için, daha fazla şehit vermemek için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Sonuna da geliyoruz" görüşünü bildirdi. 

-"Evladım dört dörtlüktü"

Nihat Karakaşoğlu da oğlunun dört dörtlük bir evlat olduğunu belirterek, "Allah herkese Mehmet gibi evlat versin. Allah nurlar içinde yatırsın. Bu takdir-i ilahi. Rabbimden gelene boynumuz kıldan ince. Yapacak hiçbir şeyimiz yok, veren de Allah, alan da Allah... Ömrü bu kadarmış yavrumun. Biz sadece boyun eğeceğiz, Allah'tan sabır isteyeceğiz, yapacak başka bir şeyimiz yok" ifadelerini kullandı. 

Oğlunun en büyük mertebe olan şehit mertebesine eriştiğini ve bununla teselli bulduklarını vurgulayan Karakaşoğlu, "Ne mutlu ki bize şehit anne babasıyız. Allah devletimize zeval vermesin. Samimiyetimle söylüyorum eğer bu acıyı hafifletebildiysek Allah razı olsun önce devletimizin gösterdiği yakınlıktan. Sağ olsunlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan evimize kadar geldiler, taziyede bulundular. Genelkurmay Başkanımız, komutanlarımız yakından ilgilendi. Bu destekler olmasaydı, biz o günleri zor atlatırdık" değerlendirmesinde bulundu.  

Bakan İslam, ziyaret sırasında yanında getirdiği Türk bayrağını öperek şehidin annesine verdi, anne Karakaşoğlu da bayrağı öperek aldı. İslam, bir Çanakkale şehidinin, "Bugün vatan bizden razı olacak, nefer şehit, ordu gazi olacak" sözlerinin yazılı olduğu bir tabloyu da aileye hediye etti.