DENİZLİ (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Kayseri'de lise öğrencisi kızın uğradığı cinsel istismar sonucu intihar ettiği iddiasına, "Cansel benim kızım, benim kızımdan da öte. O yaşlarda benim de bir kızım var. Ha benim kızım ha o, hiçbir farkı yok. Cansel, benim içimde yanan bir ateş" dedi.

Çeşitli ziyaretler için geldiği Denizli'de, AK Parti İl Başkanlığında gazetecilerin Kayseri'de uğradığı cinsel istismar sonucu intihar ettiği öne sürülen kızla ilgili sorularını yanıtlayan Ramazanoğlu, kadına yönelik her türlü şiddete, kadın cinayetlerine, kız çocukları, genç kızlar ve kadınlara yönelik her türlü cinsel tacize, sıfır toleransla yaklaştıklarını belirtti.

Ramazanoğlu, bu konuda gerçekleşmiş tüm olaylara bakanlığının hukukçularının anında müdahil olduğuna işaret ederek, "Bireysel olarak da takip ediyorum. Kesinlikle hiçbir iyi hal indirimi uygulanmaksızın en ağır cezanın verilmesi konusunda da sonuna kadar takipçisi oluyoruz" dedi.

Kendisinin öncelikle bir anne olduğunu vurgulayan Ramazanoğlu, şöyle konuştu:

"Böyle bir olayı vicdanımızın kabul etmesi mümkün değil. Eğitim yuvaları dediğimiz yerde, biz çocuklarımızı öğretmenlere emanet ediyoruz. Bu emanete bu şekilde bir fiiliyatta bulunulması, asla bir anne ve baba olarak hiçbirimizin kabul etmesi mümkün değil. Bu toplumumuzun değerleri var. Tekrar toplumda bu konularda da bir hassasiyet ve farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bir anne olarak bu olayı vicdanım, kesinlikle reddediyor. Ailemize de şu anda psikolojik olarak destek veriyoruz. Biz, ailemizin, çocuklarımızın, kadınlarımızın ve gençlerimizin yanındayız. Cansel benim kızım, benim kızımdan da öte. O yaşlarda benim de bir kızım var. Ha benim kızım ha o, hiçbir farkı yok. Cansel, benim içimde yanan bir ateş."

Muhabir: Sebahatin Zeyrek