Van’da 2011 yılında meydana gelen depremde, kaldığı Bayram Oteli’nde hayatını kaybeden Gazeteci Cem Emir için vefatının 3. yılında anma gerçekleştirildi.

Doğan Haber Ajansı (DHA) Diyarbakır Muhabiri Cem Emir, deprem nedeniyle gittiği Van’da kaldığı Bayram Oteli’nde yaşanan ikinci depremde, DHA Van Muhabiri Sebahattin Yılmaz ile birlikte enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti. 9 Kasım 2011 yılında meydana gelen ölümün yıl dönümü nedeniyle Cem Emir’in babası Mehmet Ali Emir, kardeşi Kemal Emir ile meslektaşları Hozat ilçesine bağlı Çığırlı köyünde bulunan mezarı başında anma gerçekleştirdi. Aile ve meslektaşları Cem’in mezarına karanfiller bırakarak mum yaktı. Anmada konuşan Cem’in babası Mehmet Ali Emir, oğlunun ihmal sonucu öldüğünü ileri sürerek bu ihmaller zincirinin halen devam ettiğini söyledi. Emir, “Manisa Soma’da 301 işçinin hayatını kaybetmesi toplu bir katliamdır. Bugün Ermenek’teki durum yine aynı. Çok yakında asansör kazaları ve bu bir değil iki değil. Maden kazaları peş peşe gelen kazalar; işçi ölümleri var. Biz toplumun duyarlı olmasını istiyoruz ve yanımızda görmek istiyoruz. Bizim üç yıldır başlattığımız adalet mücadelesi ve adalet nöbetimiz devam ediyor. İsteriz ki bütün Türkiye’de herkes buna karşı duyarlı olsun; sesini yükseltsin” dedi.

Davanın seyrine ilişkin de bilgi veren baba Emir, “Dava sonuçlandı, bitti. En son temyize gitti. Yargıtay karar verdi. Verilen cezanın az olduğunu söyleyerek dosyayı Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Ama oradaki mahkeme artık nasıl karar verecek onu bilmiyoruz. Önümüzdeki günlerde o mahkeme olacak” diye konuştu.

Tunceli Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Haydar Gözlü ise yaptığı açıklamada, "Meslektaşımız olan Cem ihmaller sonucu hayatını kaybetti. Ölüm yıl dönümünde onu anmak için geldik. Türkiye’de artık ihmallerden doğan insan ölümleri dursun istiyoruz. Ancak yaşadığımız sürece baktığımızda bu ölümler halen devam ediyor. Halen insanlar hayatını kaybediyor; aileler yıkılıyor. Cem’in ailesinin yürüttüğü bir hukuk mücadelesi var. Onların hukuk mücadelesinin yanında olmaya devam edeceğiz, yeni ölümler yaşanmaması için" şeklinde konuştu.

Van’da 9 Kasım 2011’de meydana gelen depremde 24 kişi hayatını kaybetmişti.