AK Parti Akçadağ İlçe Teşkilatının 6.Olağan Kongresi’nde, mevcut İlçe Başkanı Arif Tutal yeniden başkan seçilerek, güven tazeledi.

Akçadağ Öğretmen Evinde gerçekleştirilen kongre, listede belirtilen 401 delegeden yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından başladı. Verilen önerge sonunda, kongrenin Divan Başkanlığına Nadir Çalık, Başkan Yardımcılığına Bayram Yılmaz, katip üyeliklerini ise Hasan Kardeş ile Rıdvan Budak seçildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Divan Başkanı Nadir Çalık tarafından kongrenin gündem maddeleri okunarak delegeler tarafından oylandı. Yapılan açılış ve protokol konuşmalarının ardından Akçadağ İlçe Teşkilatı Tanıtım ve Medya Başkan yardımcısı Emrah İnce tarafından İlçe Teşkilatı faaliyet raporu ile gelir-gider hesap raporları okunarak ayrı ayrı oylandı.

Yönetim Kurulu ibra edildikten sonra geçilen seçimlerde divan kurulunu tek aday listesi verildi. Tasnif Komisyonu oluşturulmasının ardından, yapılan seçimlerde ise 401 delegeden 285 kişinin oyunu alan mevcut İlçe Başkanı Arif Tutal yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Kongre sonrası bir teşekkür konuşması yapan Tutal, “Bizi bu göreve tekrar layık gören bütün Akçadağ halkına ve çok kıymetli delegelerime şükranlarımı sunuyorum. Durmak yok yola yola devam. Teşkilatımla beraber halkımızın hizmetkarı olmaya devam edeceğiz” diye konuştu

Tutal’ın Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Süleyman Durmaz, Canan Kırteke, Hilal Demir, Mustafa Turhan, Mehtap Demir, Aliseydi Barutçu, Münür Akgün, Mehmet Koka, Gülay Önal, Erol Bayrak, Necmettin Cengiz, Ömer Aslan, Ahmet Evin ve İbrahim Tütün.

AK Parti Akçadağ İlçe Teşkilatının 6.Olağan Kongresine, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, MHP Akçadağ İlçe Başkanı Cahit Leventoğlu, Akçadağ Muhtarlar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş, bazı ilçe belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.