ANKARA (AA) - AK Parti Ankara İl Başkanlığı, bazı gazete ve internet sitelerinde yer alan tutuklu gazetecilere dair teşkilatlarını ilgilendiren iddiaları yalanladı.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı imzasıyla yayımlanan açıklamada, 22 Şubat tarihli bazı gazete ve internet sitelerinde, "AK Parti Ankara İl Başkanlığında tutuklu gazeteciler ile ilgili bir görüşme yapıldığı'' bilgisi çarpıtılarak haberleştirildiği ancak bunun basın özgürlüğü sınırları içinde görülmesi nedeniyle tekzip yayımlamak yerine gazetecilere haberin doğrusunu aktarma yoluna gidildiği belirtildi.

Buna rağmen CHP Milletvekili Barış Yarkadaş'ın 23 Şubat'ta söz konusu haberleri Meclis kürsüsüne getirdiği bildirilen açıklamada, Yarkadaş'ın, "AK Parti il başkanlığınca bir kamuoyu yoklaması, anket yapıldığı, AK Parti il ve ilçe teşkilatlarında toplantı yapılarak tutuklu gazetecilerin tartışıldığı, bu tartışmada, ilgili gazeteciler, tutuklu olsunlar mı olmasınlar mı gibi konular olduğu ve bu tartışmadan çıkan kararın sulh ceza mahkemelerinde karar niteliği taşıdığı'' yolundaki iddiaları, ''tamamı gerçek dışı ve hayal ürünü'' olarak nitelendi.

Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi:

"Bu konuyla ilgili herhangi bir kamuoyu araştırması ile il ve ilçe teşkilatlarının sadece bu konuyla ilgili toplanması veya anket çalışması iddiası doğru değildir. Kaldı ki böyle bir anket çalışması yapılmış olsaydı il başkanlığımız bunu kamuoyuyla paylaşmaktan çekinmeyecektir. Ayrıca AK Parti teşkilatlarının ülke menfaatlerine aykırı hareket edenlerle ilgili tavrı da son derece açık ve nettir. Öte yandan konu edinen gazetecilerle ilgili süreç, gazetecilik faaliyeti ile ilgili değildir."