AFYONKARAHİSAR (AA) - AK Parti Dinar İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel, AK Parti Hükümetinin seçimlerden önce gençlere yönelik vermiş olduğu sözleri bir bir tutmaya başladığını, birçok uygulamanın da faaliyete geçtiğini söyledi.

Gençlere yönelik proje karşılığında 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi desteğin verilmeye başladığını kaydeden Yüksel, ilçe başkanlığında yaptığı konuşmada, evlenecek olan gençlerin çeyiz hesabında biriken paraya yüzde 20 oranında destek vermeye başladıklarını belirtti.

Lisans öğrencilerinin 330 lira olan burslarını 400 liraya çıkardıklarını ifade eden Yüksel, şöyle konuştu:

"AK Parti Hükümeti seçimlerden önce gençlere yönelik vermiş olduğu sözleri bir bir tutmaya başladı. Bir çok uygulamada faaliyete geçti. Ticari ve Zirai, mesleki faaliyetlerden dolayı ilk defa gelir vergisi mükellefi olan 29 yaşını doldurmamış tüm mükellef gerçek kişilerin faaliyete başladıkları takvim yılından itibaren 3 vergilendirme dönemi boyunca elde ettikleri kazançların bir kısmı gelir vergisinden müstesna olacak. Yine gençlerimize yüzde 85 devlet kefaleti ile 100 bin TL kredi desteği vermeye başladık. 25 yaşını doldurmayan öğrencilerin pasaportlarından harç alınmamaya başlandı. Ailesi üzerinden bakılmakla yükümlü olmayan, lise mezunu 20 yaşını ve yüksek öğrenim mezunu 25 yaşını geçmemek şartıyla mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl süreyle ücretsiz sağlık hizmeti verilmektedir. Bütün bu yapılanlar gençlerimize yönelik olarak AK Parti iktidarı tarafından yapılan projelerdir."

Türkiye'nin çok güçlü bir gençlikle daha da güçlenebileceğini savunan Yüksel, "Gençlere yönelik yapılan bütün çalışmaları yakından takip ediyoruz. AK Parti hükümeti olarak gençlerimizin maddi ve manevi açıdan daha da güçlenmesini istiyoruz. Gençlerimiz bu ülkede güçlenmelilerki ayakları yere çok daha sağlam basan bir nesil yetişsin" dedi.