ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, "Yeni stadyumun yollarını Büyükşehir Belediyesi olarak yapacak mısınız, yapmayacak mısınız? Eskişehirspor taraftarı ve Eskişehirliler bir cevap bekliyor" dedi.

Ünlü, partisinin il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, Eskişehir'de inşası devam eden statta sona yaklaşıldığını belirterek, Eskişehirspor'a ve kente değer katacak stadyumu büyük bir gururla hizmete açacaklarını bildirdi.

Stadyuma ulaşılacak yollar ve toplu taşıma konusunda Büyükşehir Belediyesi yetkililerini uyardıklarını vurgulayan Ünlü, şöyle konuştu:

"Büyükşehir yetkilileri kendi eksikliklerini örtme, iş yapmadan sorumluluğu başkalarının üzerine atma hevesindeler. 15 yılda bir tribünün üzerini kapatmayan anlayışın Eskişehir'e bir stadyum kazandıracağını düşünmek 50 yıl daha beklemek demektir. Konya, Bursa, Kayseri gibi illerde büyükşehir belediyesi stadyumları şehre kazandırırken Eskişehir'de bunu beklemenin hayalcilik olacağını bildiğimiz için hükümetimizden destek istemiştik.

Proje başladığından beri ne bağlantı yollarıyla ilgili ne de toplu taşıma problemi üzerine fikri olmayanlar, proje sonlanırken eksikliklerini tamamlamak yerine stadyum projesini yaftalamaya, itibarsızlaştırmaya başladı. Bazı kalemşörlerin 'Bağlantı yolları ve toplu taşıma işini hükümet çözsün. Karayolları çözsün' gibi komik ve temelsiz söylemleriyle karşılaşıyoruz. Stadyumun bağlantı yollarını yapacak mısınız, yapmayacak mısınız? Bütün Eskişehirspor taraftarı ve bizler bu sorunun cevabını bekliyoruz."