AKSARAY (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "AK Parti İletişim Merkezi'ni (AKİM) örnek alan CHP, Peygamber Efendimize yapılan saldırılarda nasıl dik duruyorsak, nasıl tüm Müslümanlar adına söylem birliği içerisindeysek bir kez daha AK Parti’yi örnek alsınlar" dedi.

Çalık, partisince bir otelde düzenlenen "Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları"nın sekizinci toplantısının açılışında, AK Parti İletişim Merkezi'nin (AKİM), kurulduğu günden bugüne çalışmalarına aralıksız devam ettiğini söyledi.

Uluslararası birçok sıkıntılı konuya AKİM'in çözüm bulduğunu ve pek çok kuruluş tarafından taklit edildiğini ifade eden Çalık, "Adında halk olan bir parti, ilk kez halkı hatırladı. Kendi iç çekişmelerini bir tarafa bırakarak, yeniden dünyayı keşfediyormuşçasına Halkla İlişkiler Merkezi'ni (HALKİM) kurdu. Örnek aldığı yer AK Parti'ydi" dedi.

Çalık, AK Partinin her zaman örnek alınan işler yaptığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"AKİM’i örnek alan CHP, Peygamber Efendimize yapılan saldırılarda nasıl dik duruyorsak, nasıl tüm Müslümanlar adına söylem birliği içerisindeysek bir kez daha AK Parti’yi örnek alsınlar. Peygamber Efendimize, kutsal değerlerimize yapılan saldırılarda Allah rızası için bir ses versinler. Peygamber Efendimizin karikatürünü yayınlayan gazeteye bir tepki koysunlar ve Peygamber Efendimizin karikatürünü yayınlayacak olan gazeteye söz söyleyenlere de 'basın özgürlüğünü ortadan kaldırıyorsunuz?' diye yaygara koparmasınlar. AK Parti'de çok örnek alacağınız işler var. Bunlar sadece milletin değerlerine saldıranlara karşı koymuş olduğumuz tavırdır."

Toplantıya, AK Parti Aksaray Milletvekilleri Ruhi Açıkgöz, İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay ve partililer katıldı.