AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Pamuklu köyü yakınlarındaki kömür ocağında salı günü meydana gelen su baskınıyla yerin 350 metre altında mahsur kalan 18 işçinin ailelerini ziyaret etti.

Milletvekili Üstün, Karaman’ın Ermenek ilçesine giderek kurtarma çalışmasının devam ettiği alanda vatandaşlarla birlikte oldu. Daha sonra, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan ile mahsur kalan işçilerin ailelerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Milletvekili Üstün yapmış olduğu açıklamada, kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek, “Dualarımız madenci kardeşlerimizle. Yüce Allah’tan temennimiz ekmeğini, rızkını en zor şekilde kazanan kardeşlerimizin inşallah en yakın zamanda kurtarılarak ailelerine kavuşması. Kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Ocağa dolan suyun tahliyesi için çalışmalar devam ediyor. İnşallah en yakın zamanda madenci kardeşlerimizi sağ salim ailelerine kavuştururuz” dedi.

Milletvekili Üstün, “Bu elim kazanın gerçekleştiği andan itibaren, ilgili bakanlarımız ekipleriyle beraber olay yerinde çalışmaları bizzat takip ediyorlar. Kazanın oluşumu ve bundan sonra ki süreçle ilgili bakanlık yetkilileri gerekli incelemelerini yapıyorlar” diye konuştu.