ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, küçük sanayi sitesinin kentsel dönüşümüyle ilgili plana ilişkin "Olay gayet net ve açık. Bu alanın yeşil, ticaret, konut ve sosyal donatı alanları nerede? Yerine yerleştirin, Meclis'e getirin biz gereğini yapacağımızı söyledik" dedi.

Ünlü, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin şubat ayı görüşmelerinin tamamlandığını, bu süreçte AK Partili Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin zan altında bırakılmaya çalışıldığını söyledi.

"Halk tarafından seçilmiş insanların itham edilmesi seçmene ve halka ne kadar yukarıdan bakıldığının ve halkı kara kalabalıklar olarak görmenin farklı bir tezahürüdür" diyen Ünlü, "Kaldı ki arkadaşlarımız halkın verdiği yetkiyi en iyi şekilde kullanmaktadır. Sürekli 'engellendik' söylemi yapılıyor. Asla engelleme söz konusu değil. Engelleme sadece meclis üyelerimizi itham etmek için kullanılmaktadır. Bizim duruşumuz hemşehrilerimizin menfaatinedir" ifadelerini kullandı.

Ünlü, küçük sanayi sitesi için hazırlanan planda alanın boş olarak göründüğünü dile getirerek, şöyle devam etti:

"Biz bu alanın 1/5000'lik plan tekniğine uygun olarak konut, ticaret, sosyal donatı ve yeşil alanın nerede olacağının belirtilmesini istiyoruz. Küçük sanayi sitesi şehrin ortasında kalmıştır. Kesinlikle buradan bir dönüşüm sağlanmalıdır. Yani biz 'küçük sanayi orada devam etsin' anlayışında değiliz. 1/5000'lik planda alanı bu şekilde geçirdiğinizde 1/1000'likte ticaret ve konut alanları gösterip vatandaş bunlara itiraz ettiğinde böyle bir hakkı söz konusu değil. İtirazlar 5000'lik planda yapılmalı. Buradaki alanları vatandaşın görmesi gerekiyor. Vatandaşın olabilecek mağduriyetinin sorumluluğunu üzerime almak istemiyoruz. Olay gayet net ve açık. Bu alanın yeşil, ticaret, konut ve sosyal donatı alanları nerede? Yerine yerleştirin, Meclis'e getirin biz gereğini yapacağımızı söyledik. Boş planın bizim tarafımızdan geçirilmeyeceğini kendilerine söylemiştim. Doldurun planı biz gereğini yapacağımızı söyledik."