KARAMAN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "17-25 Aralık'ta yolsuzlukla suçladılar. Onlardan daha yolsuz mu var? Cemaat denilen yapının, şu haramilerin hangi uygulamaları yasal?" dedi.

Erdem, partisinin Karaman Kazım Karabekir Spor Salonu'nda yapılan Karaman 5. Olağan İl Kongresi'nde, AK Parti'nin kuruluşu ve iktidar yıllarında büyük sıkıntılar yaşadıklarını, bunları hep milletin desteğiyle aştıklarını söyledi.  

Geçen 12 yılda Türkiye'nin, dünyanın sayılı ülkelerinden biri haline geldiğini ifade eden Erdem, Türkiye'nin her geçen gün yıldızının daha da parladığını, AK Parti ile birlikte siyasetçinin de itibar kazandığını belirtti.

Erdem, iktidarları döneminde sürekli vesayet düşüncesinde olanlarla mücadele ettiklerini vurgulayarak, "2007 yılından 2011 seçimlerine kadar Türkiye'nin demokrasi çıtasını yükseltecek çalışmalar yaptık. 2010 yılında yapılan halk oylaması ile vesayetçi yapı ve rejimin belini kırdık. Türkiye'yi artık darbe yapılamaz hale getirdik" diye konuştu.

- "Hiç bir cemaat siyasete renk veremez, yön veremez, vermemeli de"

2010 yılından sonra da bir çete ile bir "harami zümresi" ile karşı karşıya karşıya kaldıklarını anlatan Erdem, şunları kaydetti:

"Onlarla da mücadelemiz hiç şüpheniz olmasın devam edecek. Onlara verilmesi gereken cevap en iyi şekilde verilecek. 17-25 Aralık'ta yolsuzlukla suçladılar. Onlardan daha yolsuz mu var? Cemaat denilen yapının, şu haramilerin hangi uygulamaları yasal? Siyaset partilerde yapılır. Hiçbir cemaat siyasete renk veremez, yön veremez, vermemeli de. Eğer böyle bir düşünceleri varsa, yapacakları şey parti kurmak, partilerle mücadele etmektir."

Erdem, önümüzdeki 2015 seçimlerinin çok önemli bir seçim olduğuna işaret ederek, "Durmak ve rehavet yok. Kime sorsak, 'nasıl olsa AK Parti kazanır' diyorlar. Biz bu sözlere bağlı kalmayacağız. Önemli olan bizim gayretimiz. Çok çalışmamız lazım" diye konuştu.

Bu seçimi önemli yapan en önemli noktanın Anayasa olduğunu dile getiren Erdem, darbecilerin, vesayetçilerin yaptığı Anayasa'nın değiştirilmesi gerektiğini bildirdi.

- "2015 seçimlerinde hedefimiz, yalnızca tek başına iktidar olmak değil"

Erdem, 2015 seçimlerinin siyasi partilere bir mesaj olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

" 2011 seçiminde yüzde 50 oy aldık. Bu kadar oyu almamıza rağmen millet yeni Anayasa yapacak sayıyı vermedi. Millet, 'yeni Anayasa istiyoruz ama AK Parti tek başına yapmasın' dedi. 2011 seçimlerinden çıkan mesaj buydu. Çünkü, millet bunların mızıkçı olduğunu biliyordu. Bunlar Anayasa'ya; 'bu AK Parti'nin Anayasası' diyeceklerdi. Biz AK Parti olarak bunu okuduk ve gördük. 2015 seçimlerinde hedefimiz, yalnızca tek başına iktidar olmak değil, Anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa ihtiyacımız var. 2015 seçimlerini önemli yapan budur. İşte bunu yaptığınız zaman çok iş halledilecek. Anayasa diyip geçmemek lazım. Türkiye'nin sorunlarının temelinde Anayasa var."

Yeni Anayasa'nın çözüm süreci ve kardeşliğin pekişmesi için de önemli olduğuna değinen Erdem, "Seçim arifesindeyiz. Allah'a şükürler olsun öz güvenimiz var. Yaptıklarımız muhteşem. Yüzyılda yapılmayanları yaptık. Atalarımızın hayallerini bir bir hayata geçirdik. Yalnız Türkiye'nin geleceği değil, bölgenin, insanların geleceği bu seçime bağlı" ifadelerini kullandı. 

(Bitti)