KONYA (AA) - TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, "10 Aralık'tan bugüne seçim vaatlerimizin yüzde 82'sini, reformlarımızın yüzde 50'sini hayata geçirdik" dedi.

Altunyaldız, yaptığı açıklamada, 1 Kasım seçimleri sonrası başladıkları yeni Türkiye yolculuğu için tam bir seferberlik hali yaşadıklarını, üretim sektörü için inceden inceye stratejik planlamalar yaptıklarını söyledi.

Parti olarak yılmadan yorulmadan koşacak ve başaracaklarını belirten Altunyaldız, 2002'den bugüne dinamik baktıklarını, bundan sonra da dinamik planlama ile yol almaya devam edeceklerini ifade etti.

- "Genç istihdamı ve girişimciliğini destekliyoruz"

1 Kasım seçimlerinde halkın gösterdiği güvenin bir gereği olarak, istekleri yerine getirmeye devam ettiklerini anlatan Altunyaldız, şunları kaydetti:

"10 Aralık'tan bugüne seçim vaatlerimizin yüzde 82'sini, reformlarımızın yüzde 50'sini hayata geçirdik. Gençlerimizin iş gücüne hızlı bir şekilde katılmalarının sağlanması ve becerilerinin artırılması için hem genç istihdamı hem de genç girişimciliği destekliyoruz. Genç girişimcilerimize kazanç istisnası getiriyoruz. Bu kapsamda yeni iş kuran gençlerimize üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlıyoruz. Muafiyetten yararlanma sınırını 75 bin liraya yükselttik. Buna göre 29 yaşını doldurmamış tam mükellef gerçek kişilerin kazançlarının 75 bin liralık kısmı, 3 vergilendirme dönemi boyunca gelir vergisinden istisna edilecek. Gençlerimize proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız, 100 bin lira geri ödemeli nakdi destek veriyoruz. Ar-Ge Kanunu kapsamında yenilikçi iş fikri olan gençlerimize bu fikirlerini gerçekleştirmelerini teminen verilen 100 bin liraya kadar Teknogirişim Sermaye Desteğini 500 bin liraya kadar artırıyoruz."

- Esnaf ve çiftçiye verilen destekler

Altunyaldız, Türkiye ekonomisi büyürken, esnafın büyümesini de desteklediklerini, esnaftan aldıkları vergileri, onların güçlü ve üretken bir ekosistem içinde çalışmasını sağlamak için kullandıklarına vurguladı.

Esnafa düşük faizli kredi uygulamasına devam edildiğine işaret eden Altunyaldız, "30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği veriyoruz. Basit usulde vergilendirilen esnafın yıllık 8 bin liraya kadar kazançlarından vergi almıyoruz. Öte yandan toprağı berekete dönüştüren çiftçimize de bütün imkanlarımızı kullanarak sahip çıktık. İşletme büyüklüğü 5 dekar veya altında olan meyve, sebze, süs bitkisi ve ıtri-tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliği yapan üreticilere 2016 üretim yılında dekar başına 100 lira, küçük aile işletmesi desteği ödemesi yapıyoruz. Seraların modernizasyonu için çiftçilerimize 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteğini başlattık. Çalışmalarımıza kararlıkla devam edeceğiz" diye konuştu.