Erciyes Üniversitesi Eğitim ve İlahiyat Fakültesi öğrenci temsilciliklerinin ortaklaşa düzenlediği ’Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve Anlama’ programına katılan AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "Mehmet Akif yazdığı İstiklal Marşı’na konulan 500 liralık ödülü almayan yani İstiklal Marşı’nı satmayan adamdı" dedi.

Sabancı Kültür Sitesinde düzenlenen programa AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, davetliler ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "Mehmet Akif Ersoy, kahraman ordumuza armağan ettiği İstiklal Marşının fikir erbabı. O Mehmet Akif Ersoy ki İstiklal Marşı’nı ordumuza armağan ettiği halde vefatında ordumuz yoktu. İstiklal Marşı’nı milletimize armağan ettiği halde vefatında milletimiz yoktu. İstiklal Marşı’nın aziz hatırası üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi Kurulu bulunduğu halde vefatında yoktu. Aziz hatırası ve fikriyatının üzerine Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu halde vefatında Türkiye Cumhuriyetinin temsili yoktu. Aziz hatırasının üzerine kurulan Cumhuriyet Halk Fıkrası da tel parti olmasına rağmen vefatında yoktu. Mehmet Akif Ersoy’un vefatında İstanbul Üniversitesinden bir avuç genç vardı. Bugün vefat yıldönümünde Fatihalar ile yad edilirken Erciyes Üniversitesinde bile bir salon dolusu genç var. Sizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Kılıç ayrıca, "Öylesine büyük bir hissiyattı ki salonlar anlatmaya yetmez, meydanlar anlamaya yetmez. Mehmet Akif Ersoy’a bu gençlerin ve üniversitelilerin duyduğu sevgiyi, hissettiği bağlılığı bu salonla da ifade edebilmek mümkün değil. Çok daha büyük organizasyonlar yapılsa eminim ki Erciyes Üniversitesi dalga dalga, Türkiye’nin bütün üniversiteleri dalga dalga onun adının anıldığı, fikirlerinin zikredildiği yere koşar, akar, gelir. Bizde sizin sesinizi Ankara’dan duyduk ve davetinize icabet ettik" şeklinde konuştu.

Sözlerini sürdüren Kılıç, "Biraz önce temsili olarak arkadaşımız salona giriş yaptı. ‘Bunu emaneten aldım, benim ki çok eskimişti’ dedi. Oysa Mehmet Akif böyle Aralık- Ocak aylarında Ankara’nın ayazında karın, tipinin altında sırtına giyecek bir tane paltosu bile olmayan adamdı. Mehmet Akif buna rağmen yazdığı İstiklal Marşına konulan 500 liralık ödülü almayan yani İstiklal Marşını satmayan adamdı. Onun içindir Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı duası yazdırmasın duası daha o hayattayken İstiklal Marşı yazma girişimlerine rağmen Akif’in duası kabul olmuş, hiçbir marş İstiklal Marşı olmaya layık görülmemiştir" ifadelerini kullandı.