BİNGÖL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül,  çözüm sürecine ilişkin, "Artık bu millete acıları unutacak ve bir daha yaşatmayacak şekilde kararlığımızı sürdürüyoruz” dedi.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde bu sabah başlayan AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı 6. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı sona erdi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da katıldığı toplantının basına açık bölümünde konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül, bütün engellemelere rağmen çözüm sürecinin devam edeceğini söyledi.

Gül, çözüm sürecinin bir kardeşlik projesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Çözüm iradesi ortaya konmuşken bir provokasyon, bir karanlık el, Türkiye’yi geriye çekerek ileriye doğru gitmesine engel olmaya çalışmışlardır. Ama 'baldıran zehiri' olsa içeriz diye bu kararlılığı sayın Cumhurbaşkanımız, yine bu kararlılığı hala Başbakanımız sayın Davutoğlu ve hükumeti, AK Parti iktidarı ile bütün parti teşkilatlarımız, çözüm sürecinde, artık bu millete acıları unutacak ve bir daha yaşatmayacak şekilde kararlığımızı sürdürüyoruz. İnşallah hiç bir anne, Türk de Kürt de bu acılardan dolayı artık ağlamayacak. Buna izin vermeyeceğiz. Milletimiz bu çözüm sürecinin tarafıdır."

Bir konuşmacının konukları Zazaca, Kürtçe ve Türkçe selamlamasına dikkat çeken Gül, “Diller Allah’ın varlığının ve birliğinin ispatıdır. Kürdün de, Türkün de, Zaza’nın da, Laz’ın da rabbi Allah’tır. Alemlerin rabbi Allah bütün kainatı birbirimizle tanışıp kaynaşalım diye yaratmıştır. Bu gün AK Parti’nin çözüm süreci adına verdiği mücadelenin adı da ana sütü kadar helal olan anadili korumak, kültürünü ve değerleri korumak üzere bir yaşam sürdürmesini sağlamaktır” diye konuştu.

Gül, Şeyh Said'i, Ahmedi Hani'yi ve Mevlana'yı zenginlik olarak gördüklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Fırat ve Dicle ne kadar bizimse Sakarya ve Kızılırmak’ta bizim için o kadar anlamlıdır. Fırat’ı Meriç’ten, Dicle’yi Kızılırmak’tan ayırmak isteyenlere inat, bizler Türkiye’de Türküyle, Kürdüyle bir aradayız. Kıyamete kadar da birlikte yaşayacağız. Bunu sağlayacak projenin adı da çözüm projesidir. İnşallah bu proje ile kardeşliğimiz daha da perçinleşir."   

Türkiye'de geçmişte dili, dini ve kimliğinden dolayı insanların ötelendiğini anımsatan Gül, "Bu millet bu bölgede iki defa acıya ve baskıya maruz kalmıştır. Birincisi kendi kimliği Kürt kimliğinden dolayı ikincisi ise dinar kimliğinden dolayı ötelenmiştir. AK Parti eski Türkiye’deki bu ötekileştirme alışkanlıklarını yerle bir eden partidir. AK Parti dili, dini ve kimliğinden dolayı ötelenen insanları merkezine alan bir siyasetin partisidir. Bu gün TBMM’de 4 başörtülü arkadaşımız faaliyet yürütüyor. Ama eski Türkiye’de başörtülü milletvekili Merve Kavakçı için ‘bu kadına haddini bildirin’ diyenleri Bingöl, Muş, Van halkı haddini bildirmiş ve tarihin çöp tenekesine göndermiştir" şeklinde konuştu.

AK Parti 6. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı'na Bakan Yılmaz'ın yanı sıra, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti Elazığ Miletvekili Şuay Alpay, Bingöl Milletvekili Eşref Taş, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammed Balta, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Can Timur, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van'dan gelen 76 belediye başkanı katıldı.