AMASYA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "99 seçimleri muhterem bir hanımefendi MHP'den başörtüsüyle milletvekili seçildi. Talimat geldi başını açsın diye Bahçeli'ye. Bahçeli o aziz Türk kadınının başını açıp Meclis'e gönderdi. Kendi milletvekilinin onurunu korumaktan aciz olup talimatla baş açanlar şereften bahsedebilir mi?" dedi.

Davutoğlu, partisinin Amasya'da düzenlediği mitingde, Türkiye'nin 2002 yılından önce piyade tüfeği alamadığını, tankın bir ülkeden hibe ile alınıp İsrail'e tamire gönderildiğini belirtti.

Bu dönemi Fetret Devri'ne benzeterek, "Bu fetret devrini kim bitirdi? IMF'ye borç defterini kim kapattı? Kendi tankımızı kim yapıyor? Kendi ATAK helikopterlerimizi kim uçurdu? Kendi uzay uydumuzu kim gönderdi? Kendi savaş uçağımızı kim yapıyor?" diye soran Davutoğlu, alandakilerden "AK Parti" yanıtını aldı.

Davutoğlu, bunun üzerine "Söyleyin Amasya meydanından Bahçeli de diğerleri de duysun. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Bu al bayrağın, bu devletin, bu milletin şerefini kim kurtardı? Devleti borç zilletinden kurtarıp şerefi kim iade etti. Türk Silahlı Kuvvetlerini başka ülkeler muhtaç olmaktan çıkarıp devlete şerefini kim iade etti? Dinlesinler, 12 yıl içinde yaptıklarımız destandır, destan. Ferhat ile Şirin'in destanı gibi AK Parti ile milletin aşk destanıdır aşk" diye konuştu.

Alandakilerin "Amasya seninle gurur duyuyor" sloganları üzerine Davutoğlu, kendilerinin Amasya'nın her köşesiyle gurur duyduğunu söyledi. Amasya'nın ilçelerini sayan Davutoğlu, "Amasya'nın suyuna da kurban, taşına da toprağına da kurban oluruz" dedi.

28 Şubat dönemini anımsatan Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"2002'de, 1999'dan itibaren MHP iktidarda. Genel Başkanı Bahçeli. Kendisine deniliyor ki 'Gel başbakan ol' diyor Fazilet Partisi. O başbakan olup milletin emanetini almak yerine 'Katillerle iş birliği yapmam' diyen Rahşan Ecevit ile DSP koalisyonu kuruyor. Madem bu millete hizmet edecektin, başbakanlığı niye reddettin. Madem millete hizmet etmeyi düşünüyordun, milletin şerefini iade etmeyi düşünüyordun, 2002 yılında başbakan yardımcılığını bırakıp süre dolmadan iktidarı niye devrettin. En acısı, bakınız burada başı örtülü, başı açık kardeşlerim var. Hepsi bizim onurumuzdur. Mihri Hatun'un torunları bizim onurumuzdur. Ama 99 seçimleri, muhterem bir hanımefendi MHP'den başörtüsüyle milletvekili seçildi. Talimat geldi başını açsın diye Bahçeli'ye. Bahçeli o aziz Türk kadınının başını açıp Meclis'e gönderdi. Kendi milletvekilinin onurunu korumaktan aciz olup talimatla baş açanlar şereften bahsedebilir mi? Buraya gelip Amasya'da benim aşık olduğum Amasya'da kimseye bizim şerefimizi sorgulatmayız. Biz Türk kadınlarına başı açık, başı örtülü Türk kadınlarına onurunu iade ettik. Şimdi onurla, şerefle Meclis'e el ele gidecekler, el ele. İşte yeni Türkiye."

-"Millete güvenmiyorlar"

Bütün bu çabalardan sonra eski Türkiye'ye dönmek isteyenler bulunduğunu belirten Davutoğlu, "Bu kudretli ve şefkatli Türkiye'den tekrar koalisyon Türkiye'sine dönmek istiyorlar. Döndürür müsünüz? Bizi tekrar IMF'ye muhtaç edecek bu zavallılara ülkeyi emanet eder misiniz? MHP, HDP, CHP, arkalarında da paralel çete. Dörtlü çete dörtlü" dedi.

Amasya'ya, Anadolu insanına, Trakya insanına güvendiği için, eğer AK Parti seçimde birinci parti olamazsa, seçimi kazanamazsa görevi başka bir arkadaşına iade edeceğini söylediğini belirten Davutoğlu, muhalefetin bu konuda sessiz kaldığını, çünkü millete güvenmediklerini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Birileri, bizim 'one minute' dememizden, Sayın Cumhurbaşkanımızın Davos'ta 'one minute' dememizden rahatsız olan birileri bunların kulağına fısıldıyor. 'Siz tek başınıza iktidar olamazsınız ama bari bir araya gelin AK Parti'yi durdurun. Siz tek başınıza iktidar olamazsınız ama toplanın AK Parti'yi iktidardan edin' diyorlar. Şimdi dört yanlış bir araya gelip bir doğruyu, AK Parti'yi götürecekmiş. Biz de diyoruz ki 'Elif gibi doğru olan AK Parti dört yanlışı siler götürür, hepsini tarihe gömer.' Bunlar istiyorlar ki tekrar fetret devrine geri dönelim."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Merkez Türkiye" projesini eleştiren Davutoğlu, "Yüzyılın projesi diye çıktı bir şey açıklayacak. Herkes onu bekliyor ne diyecek diye. Çıka çıka bizim 15 sene önce yazdığımız Merkez Ülke tabiri çıktı. Bunların her şeyi çalıntı, intihal, hırsızlık, yalancılık" dedi.

Başbakan Davutoğlu, kendisinin yazdığı Stratejik Derinlik kitabının arkasında Merkez Türkiye ifadesinin bulunduğunu belirterek, muhalefetin kitabın arka sayfasına baktığını oradan geriye gidemediğini ifade etti. Davutoğlu, yürüyen merdivene ters binenin kitabı da tersinden okuyacağını kaydetti.

-"Çalıntının bu kadarı da olmaz"

Kılıçdaroğlu'nun "Davutoğlu'nu eleştiriyorsunuz, kitabını okudunuz mu?" diye sorulduğunda, "Yok, ben kitap okumam özetini gördüm" karşılığını verdiğini ifade eden Davutoğlu, "Bu kitaptan nasipsiz bir adamcağız. Neyi bilir? Hafızası da zayıf, okuması da zayıf. Şimdi çıkarıp getirdiği, teklif diye getirdiği şey bizim 15 senedir yapıp tarihe imza olarak attığımız şey" dedi.

Muhalefetin bu kavramları bilemeyeceğini ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz öğretiyoruz ama vaktimiz yok. Öğrencilerimizi göstereceğiz onlara staj verecekler. Şimdi size soruyorum 13 yıl içinde Türkiye Orta Doğu'nun, Balkanların, Kafkasların, Orta Asya'nın merkez ülkesi oldu mu? Saray Bosna'da al bayrak, ak bayrak ile dalgalanıyor mu? Filistinlilerin gönlünde al bayrak var mı? Orhun Anıtları'nı biz tamir ettik mi? Sultan Sencer'in Türkmenistan'daki kabrini biz tamir ettik mi? Kırım Tatarları'na biz ev yaptık mı? Somali'ye biz aş verdik mi? Biz Suriyeli gariplere kucak açtık mı? İşte Afro-Avrasya'nın merkez ülkesi Türkiye."

-"Kış uykusuna yatar"

Bu ifadeleri kullandıklarında Osmanlıcı diye kendileriyle alay edenler bulunduğunu aktaran Davutoğlu, "Türkiye'nin coğrafyasını keşfettiler. Bre gafiller, siz o coğrafya kitabını açmadan biz o kitabı yazmıştık" dedi.

Davutoğlu, Afrika'da büyükelçilik açtıklarında masfar olduğu gerekçesiyle eleştirenler olduğunu olduğunu belirterek, "Şimdi tutmuş Afro-Avrasya'nın merkez ülkesi Türkiye. Çalıntının bu kadarı da olmaz ki. Afrika'da iktidara geldiğimizde 12 yıl önce 12 büyükelçilik vardı, şimdi 37 büyükelçilik var. Dünyada 166 temsilciliğimiz vardı, şimdi 226 temsilcilik var. Kılıçdaroğlu bilmez ama duysun. Bu al bayrağı dünyanın her yerinde 226 temsilcilikle dalgalandıran kim?" dedi.

Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Türkiye'yi merkez ülke yapan kim? Balkanlarda dert olsa o derde koşan kim? Orta Doğu'da mazlumlara kucak açan kim? Kafkasları Orta Asya'yı Türkiye ile birleştirip Türk Dünyası Konseyi'ni kuran kim? Duysunlar. Milliyetçilik yapanlar, şimdi de coğrafyayı yeni keşfedenler duysunlar. Diyor ki, 'Karayolları, ulaştırma hatları, enerji buradan geçecek.' Bakü-Tiflis-Ceyhan'ı kim kurdu? Hazar ile Akdeniz'i kim birleştirdi? TANAP'la şimdi Bakü, Azerbaycan ve Hazar'dan Türkiye üzerinden Adriyatik'e kadar enerji doğalgaz hattını kim kuruyor? Bunlar bilmez çünkü Kılıçdaroğlu kış uykusuna yatar."

(Sürecek)