TRABZON (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Karşımızdaki cepheyi görüyor musunuz? Üç tane legal parti; MHP, CHP, HDP bir tarafta. Üç tane de çete; Kandil, paralel, DHKP-C. Hepsi karşımızda" dedi.

Davutoğlu, Atatürk alanındaki Meydan Parkı'nda düzenlenen AK Parti mitinginde yaptığı konuşmada, CHP, MHP ile HDP'nin iç güvenlik paketinde beraberce AK Parti'ye karşı molotofu savunduklarını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'dan aday olduğunda yolunu bile  bulamadığını anlatan Başbakan Davutoğlu, saldırılar olduğunda aynı sesle "AK Parti yaptı" dediğini kaydetti.

Öte yandan Davutoğlu, Doğan Medya ile paralel medyanın da CHP'ye destek verdiğine işaret ederek, "Dün faili tespit ettik. Fail, DHKP-C davasında 2007'de tutuklanan bir terörist, yani DHKP-C bomba koyuyor. Hepsi birden de AK Parti'yi suçluyor" açıklamasını yaptı.

Bugün HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Bunu DHKP-C yapmamıştır" sözlerini anımsatan Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Teröristlerle iş birliğini görüyor musunuz? 'DHKP-C' denilen örgüt, Başsavcımız Mehmet Selim Kiraz'ı öldüren örgüt, katleden, şehit eden örgüt. Aynı gün bakıyorsunuz Kandil de açıklama yapıyor, 'HDP'ye oy verin, vermezseniz' diye de tehditler savuruyor. Karşımızdaki cepheyi görüyor musunuz? Üç tane legal parti; MHP, CHP, HDP bir tarafta. Üç tane de çete; Kandil, paralel, DHKP-C. Hepsi karşımızda." 

- "Şimdi onlar altılı oldular"

 "Bu senin terörü, bu saldırıyı yapan teröristi savunmaktaki amacın ne? DHKP-C'yi niye savunuyorsun?" diyerek eleştiride bulunan Başbakan Davutoğlu, Demirtaş'a şöyle seslendi:

"Çünkü bunların derdi Türkiye'yi kaosa götürmek. Şimdi onlar altılı oldular CHP, HDP, MHP, paralel, Kandil, DHKP-C hepsi birden karşımızdalar. Bu altılı çeteye de bir cevap mahiyetinde 'biz 'tek devlet' diyoruz, paralel devlete izin yok, biz 'tek vatan' diyoruz, bu vatanı böldürtmeyiz, biz 'tek millet' diyoruz, Fatih Sultan Mehmet Han'dan beri bu topraklarda yaşayan herkesi bir milletin ferdi kabul ediyoruz, biz, 'tek bayrak' diyoruz. Buraya gelip milliyetçilik taslayanlara sorun, bu benim 53'üncü mitingim. Ağrı'da da vardım, Balıkesir'de de Osmaniye'de de Hatay'da da vardım, Trabzon'da da Bitlis'te de vardım Aydın'da da. Türkiye'nin her yerinde bu al bayrağı dalgalandıran kim? AK Parti. Birileri Türkiye'nin Doğu'suna gidemez, İç Anadolu'da Karadeniz'de milliyetçilik oyunu oynar. Birileri Türkiye'nin Batısında veya İç Anadolu'da, Karadeniz'de gelip konuşamaz 'biz Türkiyeliyiz' der. Birileri de sahilden çıkıp, kıyılarda tatil yapmaktan çıkıp Anadolu'nun içine giremezler. Anadolu'ya her yere nüfuz eden tek parti AK Parti'dir."

Türkiye'nin kendi tankını, helikopterini, savaş uçağını yapabilecek duruma geldiğine de değinen Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun 81 vilayetin adı sorulduğunda sayamayacağını ancak "82'inci bir şehir kuracağım" dediğini anımsattı. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da seslenen Başbakan Davutoğlu, "Sen önce elindeki büyük şehirleri idare et yeter, boyunu aşma. Ama biz eğer bir şey söylediysek yaparız. Bakın dedik ki, 'Trabzon herhangi bir Karadeniz şehri değildir. Bütün Karadeniz'in en önemli limanıdır, merkez şehridir. Sizler yapanı da bilirsiniz, yıkanı da" diye konuştu.

Trabzon Havalimanının yenilenmesi gerektiğini belirten Davutoğlu, pistin genişletileceğini ve daha elverişli bir havalimanının yapılacağını açıkladı.

(Sürecek)