YOZGAT (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Buradan Sayın Bahçeli'ye bir mesaj gönderelim hep beraber, milli birliği savunmak İç Anadolu'da değil, Türkiye'nin her yerinde savunmaktır. Milli birliği savunmak dünya Türklerine, Müslümanlarına sahip çıkmak, Orta Asya'da Orhun Anıtları'nı yapmaktır, Budapeşte'de Gülbaba'yı yapmaktır" dedi.

Davutoğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen AK Parti mitingindeki konuşmasına Yozgatlıları selamlayarak başladı.

Arif Nihat Asya'nın şiirine atıfta bulunarak, "Ey güler yüzlü şehir, bildim adın Yozgatmış, bir pirin duasıyla halk oyuna oy katmış" ifadelerini kullanan Davutoğlu, bu sırada, "Dik dur eğilme, Yozgat seninle" sloganı üzerine "Biz sizinle her zaman dik duracağız, elif gibi" şeklinde konuştu.

Siyasette Anadolu'dan ilham aldıklarını ve milli iradeyle yürüdüklerini belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bakınız bu 49. mitingimiz. Türkiye'nin doğusuna, batısına gidiyoruz, Ağrı Dağı'nın eteğine gidiyoruz, Erzurum Yaylası'na gidiyoruz, Ilgaz Dağı'nın eteğine gidiyoruz, şimdi de Bozok Yaylası'na. Liderlerin seçim takvimini takip edin. Bizim gibi Anadolu'nun, Trakya'nın, Türkiye'nin her köşesine giden başka lider, başka parti var mı? Ak bayrağı dalgalandıran var mı? Buradan Sayın Bahçeli'ye bir mesaj gönderelim hep beraber, milli birliği savunmak İç Anadolu'da değil, Türkiye'nin her yerinde savunmaktır. Milli birliği savunmak dünya Türklerine, Müslümanlarına sahip çıkmak, Orta Asya'da Orhun Anıtları'nı yapmaktır, Budapeşte'de Gülbaba'yı yapmaktır. Ey Yozgat, Bozok Yaylası'nın yiğitleri bu al bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandırdığımıza şahit misiniz? Bahçeli, bundan bir müddet önce dedi ki 'Doğu'da mele Ahmet, Batı'da yörük Ahmet'. Eksik söylemiş dedim. Bir yerde Türkmen, yörük Ahmet, Erzurum'da dadaş Ahmet, Sivas'ta yiğido Ahmet, Elazığ'da Gakkoş Ahmet, Aydın'da efe Ahmet, burada sizlerle bozok Ahmet'im. Biz nereye gidersek oradanız. Yüreğimizdeki muhabbet o kadar büyükki her vatandaşımızı alır. Bizim dinimizde, bizim örfümüzde kimseyi dışlamak yoktur."

Davutoğlu, "2002'de hasta adam gibi görülen Türkiye'yi kudretli hale getirdiklerini ve bunu siyasi ahlakla yaptıklarını" vurguladı.

Bazı kesimlerin AK Parti'de ihtilaf beklentisi içinde olduğunu, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından görevin Recep Tayyip Erdoğan'a, başbakanlığın da kendisine devredildiğini anımsattı. Davutoğlu, AK Parti'nin 3 başbakan, 2 cumhurbaşkanı, 4 meclis başkanı çıkardığını, hiçbirinde de ihtilaf yaşanmadığını söyledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 3 dönem görev yaptığına, tekrar milletvekili adayı olmamalarına rağmen hep beraber çalışmaya devam ettiklerine işaret eden Davutoğlu, AK Parti teşkilatında vedanın değil, vefanın egemen olduğunu kaydetti.

(Sürecek)